Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Joke (42 jaar): "Ik heb een mooie vacature gezien en mijn brief is zo goed als klaar. Is het slim om ook nog even te bellen?"

TILBURG - Beste Joke, Bij het solliciteren op een vacature is het goed deze volgorde aan te houden: Maak eerst een gedegen analyse van de vacature. Breng goed in kaart wat de vraag is en wat je daarin te bieden hebt. Hierbij ontstaan vaak nieuwe vragen, bijvoorbeeld over het team of de sfeer. Bestudeer vervolgens de website grondig. Kun je de antwoorden daar niet terugvinden? Dan kun je deze vragen tijdens een telefoongesprek stellen en voorkom je dus dat je naar de bekende weg vraagt. Omdat de eerste klap een daalder waard is, bereid je het telefoongesprek goed voor: Stel jezelf kort en krachtig voor, vraag of de persoon een paar minuten tijd heeft en stel je vragen. Vaak ontstaat er zo een ongedwongen en informeel gesprek. Houd dit gesprek wel kort. Je kunt de aanvullende informatie verwerken in je brief en refereren aan het prettige telefoongesprek. Veel succes! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten