Marlene Dijkstra (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). foto: Juri Hiensch
Marlene Dijkstra (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). foto: Juri Hiensch (Foto: Juri Hiensch)

Jong talent in Cenakel

Elke tweede zondag van de maand houdt Stichting Muziek Evenementen Tilburg een bijzonder kamermuziekconcert in de voormalige kloosterkapel van het Cenakel. Ook op zondag 9 februari is er om 12.30 uur een concert, door het Helikon Kwartet.

TILBURG - In september 2015 werd het Helikon Kwartet opgericht door Marlene Dijkstra (viool), Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello). Ze studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Sinds 2017 is het kwartet in opleiding bij de Nederlandse Strijkkwartet Academie.
In 2019 verzorgden ze een aantal concerten tijdens het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht, Grachtenfestival en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Ook waren ze te gast in radioprogramma's Spiegelzaal AVROTROS, Jets Muziekfabriek en Opium op radio 4.

Helikon werd twee jaar gecoacht door Quatuor Danel, een coachingstraject voor jong talent binnen de Rabo Next Stage. In 2016 ontving het kwartet een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland. In 2017 volgde het Helikon ensemblelessen binnen de European Chamber Music Academy.

In het Cenakel spelen zij kwartetten van Fanny Mendelssohn, Bach en Felix Mendelssohn.

Kaarten kosten 15 euro via info@cenakel.nl.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden