Dennis Bernaerts en Joris van Laak ruilen de vertrouwde studio van Omroep Tilburg tijdelijk in voor de LocHal. foto: Dewi Johan
Dennis Bernaerts en Joris van Laak ruilen de vertrouwde studio van Omroep Tilburg tijdelijk in voor de LocHal. foto: Dewi Johan (Foto: Dewi Johan)

Herinneringen aan Tilburgse muziekgeschiedenis in de LocHal

Radiomakers Dennis Bernaerts en Joris van Laak gaan van 1 februari tot en met eind maart in het TijdLab op zoek naar de Tilburgse ‘Exotische’ muziekgeschiedenis van 1930 tot 2020.

TILBURG - Dennis Bernaerts en Joris van Laak zijn muziekliefhebbers in hart en nieren en de mannen achter het radioprogramma Exotische Verhalen van het Middenrif dat elke zondagmiddag te horen is op Omroep Tilburg. Dit programma is een zoektocht naar liedjes die de heupen doen wiegen, het hart sneller laten kloppen of de tranen doen opwellen.

In het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) gaan Dennis en Joris vanaf 1 februari eenzelfde exotische, muzikale zoektocht beginnen in hun eigen stad. Een stad met meer dan 150 nationaliteiten, met een rijke, diverse muzikale historie en bomvol bijzondere muziekverhalen die het verdienen gehoord te worden, soms zelfs voor het eerst.

Op dinsdag en donderdag van 13.00 tot 17.00 uur en elke zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur is Dennis in het TijdLab om ieders verhaal te horen over deze geschiedenis. Welke Tilburgse bandjes waren belangrijk, welke Tilburgse muziek werd beluisterd of welke plek is voor onlosmakelijk verbonden met de Tilburgse muziekgeschiedenis? Verhalen kunnen gedeeld worden op de muziekwand in het TijdLab.

Exotische verhalen van het Middenrif, het radioprogramma van Dennis Bernaerts en Joris van Laak, wordt op zaterdag 1, 8, 15 en 29 februari tussen 13.00 en 15.00 uur ook in het TijdLab opgenomen. De radiomakers ruilen de vertrouwde studio van Omroep Tilburg tijdelijk in voor de LocHal en maken hier radio-opnames met enkel en alleen bijzondere Tilburgse muziek.

Dennis en Joris nodigen Tilburgse muzikale gasten uit, een mix van heden en verleden, om hun bijzondere verhalen te delen met het publiek. Deze opnames zijn openbaar en gratis toegankelijk. Inloop vanaf 12.00 uur. Elke zondag erna zijn de opnames te beluisteren tussen 15.00 en 17.00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden