De Tilburgse coördinatoren en vrijwilligers van de wijkcentra met hun certificaat. foto: Hassan Souhail, Alief Fotografie
De Tilburgse coördinatoren en vrijwilligers van de wijkcentra met hun certificaat. foto: Hassan Souhail, Alief Fotografie (Alief Fotografie Hassan Souhail)

'Gezond certificaat' wijkcentra

Dertien Tilburgse wijkcentra zijn vrijdag 24 januari bekroond met het certificaat 'gezond wijkcentrum'. De wijkcentra ontvingen uit handen van ContourdeTwern-bestuurder Gon Mevis en wethouder Rolph Dols (zorg, welzijn en gezondheid) een gouden (drie wijkcentra), zilveren (acht wijkcentra) of bronzen (twee wijkcentra) certificaat dat staat voor een gezonder aanbod in de kantines.

TILBURG - Dat wijkcentra door het Voedingscentrum gecertificeerd worden, is uniek in Nederland. Met de certificering draagt ContourdeTwern samen met de gemeente Tilburg bij aan gezonde en gelukkige Tilburgers.

Zo is het assortiment aangevuld met producten uit de 'schijf van vijf', zoals noten, zoute popcorn en fruit. Door deze bewuste toevoegingen prominent te positioneren, is het makkelijker een gezondere voedingskeuze te maken. Om water drinken te stimuleren, staan er kannen water op de bar. Hier mogen bezoekers vrij en onbeperkt van pakken.

Wethouder Rolph Dols: "Het is voor het eerst dat het Voedingscentrum wijkcentra waardeert met een certificaat voor hun voedingsaanbod. Ik ben trots op alle vrijwilligers en coördinatoren die dit met veel enthousiasme en succes voor elkaar hebben gekregen. Zo wordt die gezonde keuze voor steeds meer inwoners ook een vanzelfsprekende keuze." Onder het genot van een gezond hapje hieven de aanwezigen het glas om de certificering te vieren.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden