De band is gevormd rond de broers Djay Djay (13 jaar) en Djaygo (11 jaar). Papa Henry, mama Cindy, tante Djamila en oom Berto maken de Tilburgse band The Djays compleet. 
De band is gevormd rond de broers Djay Djay (13 jaar) en Djaygo (11 jaar). Papa Henry, mama Cindy, tante Djamila en oom Berto maken de Tilburgse band The Djays compleet.  (Foto: )

Tilburgse familie bij The Voice Family

The Djays, een band bestaande uit een Tilburgs gezin, zit in de race van The Voice Family; de online zoektocht naar de muzikaalste familie van Nederland. Sinds donderdag 30 januari staat de Final Fouraflevering online en kan er op het gezin gestemd worden. Als de band wint, staan de familieleden op vrijdag 28 februari op het podium voorafgaand aan de finale van The Voice of Holland.

TILBURG - The Djays wordt gevormd door gezin Van Helvoirt, bestaande uit de broertjes Djay Djay (13 jaar) en Djaygo (11 jaar). Met papa Henry en mama Cindy maken ze al geruime tijd samen muziek. Tante Djamila en oom Berto maken de Tilburgse band The Djays compleet.

In het dagelijkse leven noemen Henry en Cindy hun zoontjes in één woord 'de Djays'. Zo is ook de bandnaam ontstaan. Djay Djay en Djaygo zijn al vroeg met het muziekvirus besmet geraakt. Er is altijd muziek om hen heen. Hun ouders beheren de repetitieruimtes van Newz, zijn zelf erg actief en dagelijks vinden muzikanten en bands hun weg naar de repetitieruimtes.

Tante Djamila zingt al geruime tijd samen met Cindy in Time Out, een allround coverband. Aangezien de Djays regelmatig met een optreden mee gaan, was de keus voor een tweede zangeres niet heel moeilijk. Maar een band kan niet zonder een groovy bassist. Oom Berto speelt samen met papa in het project Rare Magic.

Rode gitaar
Op 6-jarige leeftijd zei Djay Djay: "Ik wil gitaar gaan spelen, maar dan wel op een rode gitaar". Waarop Djaygo spontaan zei: "En ik wil dan drummen op een rood drumstel". "Is goed, maar dan wel op les", zeiden Henry en Cindy. De Djays hadden daar geen problemen mee. Via Marktplaats een gitaartje en drumstelletje op de kop getikt en zoals afgesproken allebei naar wekelijkse privéles.

Al snel werd het een traditie om op verjaardagsfeestjes de nieuw geleerde liedjes te laten horen in één van de repetitieruimtes. Ook tijdens de bandrepetities van hun ouders, kwamen en komen de Djays regelmatig 'afkijken en afluisteren' hoe nummers gespeeld worden.

School en muziek
Doel van Djay Djay is om (inval)gitarist te worden van Time Out. Maar ook om de oude indorock te spelen, zoals Andy Tielman en Benny Poetiray. Sinds dit jaar zit Djay Djay op het Koning Willem II college in Tilburg. Naast zijn drukke schoolprogramma en zijn andere grote passie om professioneel tennisser te worden, gaat hij vrijwillig 4 uur per week langer naar school om het extra plusprofiel muziek te volgen. Hier speelt hij niet alleen gitaar, maar leert ook piano spelen, drummen en zingen.

Djaygo zit in groep 8 bij de Jan Ligthartschool Rendierhof en is mede door zijn broer ook op de piano mee gaan pingelen. Je hoort Djaygo regelmatig meezingen met alle liedjes. Hij gaat overigens nog steeds trouw naar de wekelijkse drumlessen en bereidt deze zorgvuldig voor.

The Voice Family
Afgelopen najaar is het avontuur met The Voice Family begonnen. Het auditienummer Get Lucky (o.a. te zien op YouTube - aflevering #2) wordt begin september thuis in de repetitieruimte, opgenomen door de crew van The Voice Family. Toen was de keuze aan juryledenteams Lil Kleine en Waylon, en Anouk en Ali B.

Half oktober werd de familie verrast in de repetitieruimte aan de Bokhamerstraat door Geraldine Kemper: The Djays zijn door zijn naar The Battles. Gekozen door Anouk en Ali B. In The Batlles speelde de familie het nummer Can't stop the feeling. De online Battle (te zien op o.a. You Tube – aflevering #6) was tegen een broer en een zus uit Valkenburg. The Djays behaalde hier een plaats in de Final Four.

Stemmen
Aflevering 7, de Final Four waarin The Djays de strijd aangaan met de andere drie overgebleven families is nu te zien in de sociale media van The Voice of Holland. Wekelijks moeten The Djays de strijd aangaan. Op het einde van de week valt de familie met de minste stemmen af en staat de teller weer op 0 . De familie die na 3 weken uiteindelijk overblijft is de winnaar.

Stemmen kan via Youtube: ga naar aflevering 7, klik op i-button rechtsboven, scroll naar beneden en stem op The Djays. Facebook: ga naar The Voice of Holland pagina, zoek de poll en stem op The Djays. Instagram: ga naar The Voice of Holland pagina, klik op het verhaal/stories van The Voice Family en stem op The Djays.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden