Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met souliconen als Otis Redding en Al Green.
Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met souliconen als Otis Redding en Al Green. (Foto: )

Malford Miligan & The Southern Aces op Heyhoef-Backstage

Malford Milligan & The Southern Aces staat vrijdag 14 februari op het podium bij Heyhoef-Backstage.

TILBURG - De successen van Malford Milligan blijven zich opstapelen na het verschijnen van zijn album 'Life Will Humble You. Lange tijd stond dit album op 1 van de Euro-Americana Charts, uitverkochte concerten tijdens zijn bijbehorende tour en deelname aan de Keep The Blues Alive showreeks van Johan Derksen.

Ondanks deze drukke agenda wil Malford ook graag een kleinere club als Heyhoef-Backstage bezoeken. Er wordt daarom eenmalig afgeweken van de gebruikelijke zaterdagavond. Het concert zal daarom plaatsvinden op vrijdagavond 14 februari 2020.

Passie
Milligan blijft verbazen, de kracht, de passie die de man in iedere song weet te leggen is van grote klasse. Ook zijn vertolking van Mayfield's 'People Get Ready' is er weer een van de buitencategorie, maar ook de bandleden lijken met deze bezielende frontman boven zichzelf uit te stijgen.

Door zijn krachtige, soulvolle stem en zijn indrukwekkende voorkomen wordt Malford Milligan vaak vergeleken met souliconen als Otis Redding en Al Green.

Albino
Geboren als albino in Taylor, Texas op 29 maart 1959, hadden de raciale spanningen in zijn jeugd een dubbele impact. Later in 1981 brak hij zijn studie sociologie aan de University of Texas in Austin af ten gunste van de muziek. Milligan hoopte het studeren een jaar later weer op te kunnen pakken. Het liep allemaal anders.

Als zanger werd Milligan acht keer bekroond tot beste vocalist bij de Austin Music Awards. Als frontman van de band Storyville behaalde hij in de US grote successen en ook samenwerkingen met de Nederlandse Jack Hustinx (Shiner Twins) werden lovend ontvangen.
Nu zijn de twee vrienden terug met een nieuw project Malford Milligan & The Southern Aces waarbij de sleutelwoorden soulful, rootsy, groovy, stripped-down, intense, organic en intimate zullen zijn.

Heyhoef-Backstage is op vrijdag 14 februari, om 20.30 uur, aan Kerkenbosplaats 1 in Tilburg. Kaarten kosten 15 euro.

Audrey Tulkens
Meer berichten