Acteur Johan Leysen speelt Beckett. De Ierse schrijver poogde de herinneringen en spoken die hem achtervolgen van zich af te schrijven.
Acteur Johan Leysen speelt Beckett. De Ierse schrijver poogde de herinneringen en spoken die hem achtervolgen van zich af te schrijven. (Foto: )

ACT over dichter en schrijver Beckett

Het Zuidelijk Toneel (HZT) en A Two Dogs Company presenteren op 18 februari ACT in De Nieuwe Vorst, een voorstelling in regie van Kris Verdonck met in de hoofdrol Johan Leysen.

TILBURG - Samuel Beckett – dichter, schrijver, Nobelprijswinnaar – was niet bijster optimistisch over het lot van de mens. Multi-kunstenaar Kris Verdonck verkent Beckett's kijk op de mensheid, op de rand van uitsterven. Met een combinatie van theater, wetenschap en high-tech.

ACT toont een mens op de rand van de afrond, met de wil om die afgrond beter te begrijpen.

Wie eerder de veelgeprezen voorstelling Conversations (at the end of the world) van Kris Verdonck zag, weet dat de Vlaming balanceert tussen beeldende kunst, performance art en theater. Dat levert prachtige abstracte toneelbeelden op, en dat is bij ACT niet anders. Acteur Johan Leysen speelt Beckett. De Ierse schrijver poogde de herinneringen en spoken die hem achtervolgen van zich af te schrijven. Leysen is zelf ook een spookachtige aanwezigheid - is hij er echt, of is het een hologram? Wiskundige en hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie Jean Paul Van Bendegem reageert tijdens de voorstelling op de teksten van Beckett.

Kaarten kosten 17 euro via:

denieuwevorst.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden