Joseph Moog, geboren in 1987 in Ludwigshafen als zoon van professionele musici, begon op vierjarige leeftijd met pianospelen.
Joseph Moog, geboren in 1987 in Ludwigshafen als zoon van professionele musici, begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. (Foto: Picasa)

Recital met de Duitse pianist Joseph Moog in het Cenakel

Dit seizoen vervolgt het Cenakel haar serie bijzondere recitals met meesterpianisten in de oude kapel van het Cenakel. Op 16 februari is Joseph Moog om 16.00 uur te gast, met aansluitend een borrel in gezelschap van de betoverende pianist.

TILBURG - Joseph Moog, geboren in 1987 in Ludwigshafen als zoon van professionele musici, begon op vierjarige leeftijd met pianospelen. Hij studeerde na de Musik Akademie van Karlsruhe aan het conservatorium van Würzburg bij Prof. Bernd Glemser en daarna aan de Musik Akademie für Musik, Theater und Media in Hannover bij Ari Vardi.

New York tot Seoul
Zijn talent bleef niet lang onopgemerkt. Zo opende hij in 2016 de serie Meesterpianisten in de Grote Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam en heeft hij in 2017 zijn debuut gemaakt bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hij trad onder andere op in New York en Canada, Hong Kong, Tokyo, Singapore en Seoul.
Hoogtepunten van 2018 en 2019 zijn optredens met het Orchestre de Chambre du Luxembourg, het Rachmaninov Piano Concerto N°2 met het Royal Philharmonic Orchestra in The Royal Albert Hall te London en zijn debuut in Noorwegen met het Kristiansand Symfoniorkester en het Oslo Opera Orchestra onder leiding van Cristian Macelaru.
Hij gaat terug naar Azië voor zijn debuut met het New Japan Philharmonic om het Brahms Piano Concerto N°2 te spelen, het werk dat hij maakte met het Hong Kong Sinfonietta in 2016. Ook gaat hij weer naar Noord-Amerika voor zijn debuut met het Chicago Symphony Orchestra.

Internationale prijzen
Moog heeft meerdere prijzen en awards op zijn naam staan. In 2012 ontving hij van de International Classisal Music Awards (IMCA) de Award for Young Artist. In 2014 de Award for Soloinstrumentalist of the Year. In 2015 kreeg hij de Gramophone Award voor beste klassieke CD van de wereld.
Zijn discografie is zeer uitgebreid, waaronder pianoconcerten van Moszkowski enTsjaikovski. In 2017 bracht hij zijn elfde opname van Brahms' Piano Concerto N°2 en Strauss' Burleske uit. In 2018 volgde Debussy's complete Etudes en Ravel's 'Gaspard de la Nuit'.
In het Cenakel speelt Moog werken van Ludwig van Beethoven, Gabriel Fauré en Frederic Chopin.
Betoverende Pianisten wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, S.M.E.T., Stichting Het Cenakel en De Beer Accountants & Belastingadviseurs.

Kaarten kosten 22,50 euro via info@cenakel.nl.

Audrey Tulkens
Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden