Anja in haar eigen massage praktijk: "Dit past 100 procent bij mij. De Krachtcentrale gaf me het duwtje dat ik nodig had om naar mezelf te kijken en vooral: het te gaan doen!"
Anja in haar eigen massage praktijk: "Dit past 100 procent bij mij. De Krachtcentrale gaf me het duwtje dat ik nodig had om naar mezelf te kijken en vooral: het te gaan doen!" (Foto: )

Anja maakte vanuit WW haar droom waar

TILBURG - Het zal je maar gebeuren: na 18 jaar trouwe dienst als activiteitenbegeleider in de zorg, kreeg Anja in 2015 een bedrijfsongeval. Anja moest alles opnieuw leren en volgde een langdurig revalidatie traject.

Anja vertelt: "Ik heb een half jaar in bed gelegen, pas na een half jaar kon ik weer een beetje lopen. Mijn kleinkinderen waren mijn houvast in deze periode. 'Voor jullie wil ik weer lopen' dacht ik. Dat hielp me letterlijk weer op de been. Na mijn revalidatie kon ik helaas niet re-integreren in mijn oude functie"

Nieuw evenwicht
Dat was een zware klap voor Anja: "Ik had de mooiste baan, ging er elke dag fluitend heen. Ook mijn werk als oppas-oma ging niet meer. Daar werd ik erg verdrietig van… Het had ook impact op mijn huwelijk. Mijn man moest het opeens allemaal zelf doen, dat was lastig en deed ook iets met hem. We zijn op het dieptepunt 14 dagen op vakantie gegaan en daar hervonden we elkaar. Ook thuis vonden we een nieuw evenwicht: Alle zware dingen liggen nu bij mijn man en ik ben zelf een stuk makkelijker geworden."

Rouwproces op gang
Na haar revalidatie belandt Anja uiteindelijk in de WW: "Ik ging als een kip zonder kop solliciteren. Ik dacht: het gaat me lukken! Maar ik kreeg de ene na de andere afwijzing. Pas toen kwam de klap écht. Ik werd depressief en kwam erachter dat ik het ongeluk nog niet had verwerkt. Mijn huisarts verwees me door naar de POH (ondersteunend arts van de GGZ, red.), die mij goed hielp. Pas toen kwam het rouwproces op gang: ik besefte hoe dierbaar mijn werk voor mij was geweest. Het was mijn lust en mijn leven: de uitdaging, de eerlijkheid van de mensen, de vrijheid."

'Geloven in mezelf'
"Door het UWV werd ik doorverwezen naar De Krachtcentrale 013. In de eerste week was ik heel kritisch, maar gaandeweg ontspande ik. We hadden een heel hechte groep, dat hielp mij terug te gaan naar de basis: Wie ben ik en wat wil ik en wat kan ik nog wél? Er werd gekeken naar positieve dingen, je sterke kanten, de dingen waar je energie van krijgt. Bij de Krachtcentrale leerde ik breed te kijken en weer te geloven in mezelf. Ik durfde weer te dromen!"

'Intunen' op een persoon
Voor Anja werd duidelijk dat ze iets moest gaan doen met haar bijzondere gave. Inmiddels is ze actief bezig haar droom te realiseren: "Als mijn kleindochter pijn heeft, dan vraagt zij of ik mijn hand erop wil leggen. 'Oma jij hebt warme handjes' zegt ze dan. Bij de Krachtcentrale ontdekte ik dat ik meer wil doen met deze gave. Ik had al eerder een opleiding gevolgd voor ontspanningsmassage en heb nu thuis een behandelkamer ingericht, waar ik massages geef. Ik tune heel erg in op een persoon en door mijn handen voel ik waar blokkades zitten. Ik stem af en kijk wat nodig is. Het is een combinatie van persoonlijk contact, meditatie, lichaam, geest, muziek en geur."

'Ik doe er weer toe!'
"Mijn praktijk staat nog in de kinderschoenen en het belangrijkste wat het me brengt is: Ik doe er weer toe! Binnenkort ga ik ook een eigen website maken. Mensen die nu al een afspraak willen maken kunnen mij gewoon mailen: anjasmassage@gmail.com. Ik wil bereikbaar zijn voor iedereen en voor iedere beurs. De belangrijkste verdienste voor mijzelf is nu dat ik weer gelukkig ben en dat ik doe waar ik goed in ben!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden