Tinie van Loon en José Smetsers namen het initiatief en hopen dat de hele wijk aansluit om Theresia schoon te maken.
Tinie van Loon en José Smetsers namen het initiatief en hopen dat de hele wijk aansluit om Theresia schoon te maken. (Foto: )

Opruimactie Theresia gaat wijkbreed met NLdoet

TILBURG - Sinds een aantal maanden hebben veel bewoners uit de wijk Theresia José Smetsers en Tinie van Loon aan de slag gezien met afvalgrijpers en zak. Zij houden hun straat en verdere omgeving daaromheen schoon. Tijdens de landelijke vrijwilligersactie NLdoet op zaterdag 14 maart hebben wijkbewoners de kans om zich bij José en Tiny aan te sluiten. 

Initiatiefnemer José: "Sinds een paar weken ben ik bezig met het schoon houden van de directe omgeving in de buurt van mijn huis. Tinie sloot al snel aan, want die ergert zich ook aan de rommel die mensen zomaar op straat achterlaten."

Zakken vullen
In een straal van zo'n 200 meter pakken de dames de buitenboel in dit wijkgedeelte van Theresia aan. "Het is niet te geloven hoeveel zakken we op zo'n middag vullen. Vooral veel snack- en snoepverpakkingen, blikjes, enzovoorts."

Whatsapp-groep
Gewapend met een grijper en gele zakken -gratis door de gemeente ter beschikking gesteld- houden Tinie en José hun gedeelte van de stad schoon. "Een andere buur heeft zich inmiddels ook aangesloten bij ons en loopt ook regelmatig mee. Ik zit dan ook te denken aan een soort whatsapp-groep die zich hier wijkbreed mee bezig gaat houden", vertelt José, die graag in contact komt met mensen die ook mee willen helpen.

Ondersteuning
De gemeente Tilburg ondersteunt dit soort activiteiten graag en faciliteert zoals gezegd de prikkers en de zakken. De zakken worden volgens José na melding via de 'Buitenbeter-app' dezelfde middag nog opgehaald. Wijkraad Theresia heeft gaat het initiatief mee uitbouwen naar wijkbreed niveau. Onder het motto 'Theresia, de schônste wijk van Tilburg' houdt deze werkgroep een opschoonactie in wijk Theresia tijdens NLdoet op zaterdag 14 maart. De actie is gericht op het creëren van bewustzijn rondom zwerfafval in de wijk en het activeren van bewoners tot 'schoon' gedrag.

Wie mee wil doen met de actie, kan zich aanmelden via het e-mailadres:  info@wijktheresia.nl

Meer klusjes
Voetbaldoeltjes lassen aan de Heikantlaan, klussen in het Thomashuis aan de Hasseltstraat of een carwash voor rolstoelen en rollators aan de Beneluxlaan; in Tilburg zijn al meer dan tachtig vrijwilligersactiviteiten aangemeld voor NLdoet op vrijdag 13 of zaterdag 14 maart. Op de website van NLdoet, www.nldoet.nl, is te zien waar de activiteiten te vinden zijn en hoe je je kunt aanmelden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden