Maartje Vissers (links) is een van de kartrekkers voor het festival voor Iris Rijsdijk (rechts).
Maartje Vissers (links) is een van de kartrekkers voor het festival voor Iris Rijsdijk (rechts). (Foto: )

Join The Festival, een benefietfeest voor de behandeling van Iris

TILBURG - Iris en Michiel Rijsdijk vertrekken op 21 april naar Amerika naar de stad Provo vlakbij Salt Lake City in de staat Utah. Iris wordt daar opgenomen in het ziekenhuis voor een behandeling van haar hersenaandoening.

Door Jan Loonen

Iris: “De behandeling daar duurt 14 dagen, in welke periode ik tweemaal een mri-scan van mijn hersenen onderga. Met het bijbehorende behandelingsplan is de kans groot dat mijn aandoening met 70 procent wordt verbeterd. Ik hoop van harte, dat ik daarna een hele dag wakker kan blijven.”

Niet opgeven
Iris werd zes jaar geleden tijdens haar zwangerschap getroffen door een hersenvliesontsteking en hield daar een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) aan over. Dit heeft een grote invloed op haar en haar jonge gezin. Joep is nu 8 jaar en zijn broertje Siep is 6 jaar oud. Door een verstoorde prikkelverwerking heeft zij veel rust nodig. Ze heeft veel van haar oude leven moeten opgeven. Maar tegelijkertijd geeft zij niet op.

Tilburg Ten Miles
Afgelopen zomer heeft Iris met Team Iris de Tilburg Ten Miles (TTM) gelopen om geld in te zamelen voor De Hersenstichting voor onderzoek naar hersenletsel. Deze actie was zeer succesvol en bracht bijna 9.000 euro op. Tijdens de TTM werd zij geattendeerd op een kliniek in Amerika die een vooruitstrevend behandelprogramma kent bij hersenletsel. Zij behalen zeer indrukwekkende resultaten. De totale kosten bedragen 15.000 euro.

Brede medewerking
Vrienden van Iris organiseren Join The Festival om dit bedrag in te zamelen en haar een kans op verbetering van kwaliteit van leven te kunnen geven. Maartje Vissers en Luc Zweerts trekken de kar om van het festival een groot succes te maken: "Een geweldige line-up staat op 15 maart 2020 klaar om de bezoekers van Join The Festival een topfeest te bezorgen. Tilburgse artiesten zoals de partyband BrugklasBeatz, bekend van The Voice of Holland 2020, het rapduo Gil & Megas en de talentvolle DJ Cas August doen belangeloos mee. Maar ook Cheyenne Toney met een nummer één notering in de hitlijsten, de Veghelse band 305, en de 2nd runner up bij het WK DJane, DJ Cynthia Lacle dragen hun steentje bij. Club Smederij stelt hun rauwe, industriële club gratis ter beschikking en hun DJ’s Julian & Marit zorgen voor een ware Vroeg Pieken-sensatie."

Loterij
Bezoekers worden verder getrakteerd op smaakvol streetfood en extra entertainment. Ook kunnen zij meedoen aan een loterij waarvoor verschillende ondernemers uit Tilburg en omgeving prijzen ter beschikking hebben gesteld. De hosting wordt verzorgd door de voorman van The Memphis Maniacs, Roy Smolenaars.

Kaarten
Iedereen werkt belangeloos mee aan Join The Festival om geld in te zamelen. De toegang kost 17,00 euro. Er zijn slechts 550 kaarten beschikbaar. Het begint om 15.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar op www.jointhefestival.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over dit unieke Tilburgse benefietfestival.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden