Foodtrucks rollen komende zomer het Spoorpark binnen.
Foodtrucks rollen komende zomer het Spoorpark binnen. (Foto: Peter Lodder)

TREK rolt voor het eerst Tilburg binnen

TILBURG - Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 augustus strijkt het grootste rondreizende foodfestival van Nederland neer in Tilburg. Het Spoorpark vormt het decor voor de eerste editie van Festival TREK in onze stad. 

In het centraal gelegen nieuwe stadspark kunnen Bourgondiërs uit de wijde omgeving genieten van de streetfoodgerechtjes die met liefde bereid worden in mobiele keukens. Het gratis toegankelijke Festival TREK brengt verder ook entertainment van jonge theatermakers, kleinkunst- en muzikaal talent.

Bourgondisch dorp
"Het was al een aantal jaar onze wens om Tilburg toe te voegen aan de route van Festival TREK", zegt organisator Emile Faulborn. "Met het prachtige nieuwe Spoorpark is hier de ideale locatie voor gevonden. We kijken er ontzettend naar uit om alle Tilburgers te mogen verwelkomen in ons mooie Bourgondische Dorp".

Strenge selectie
Volgens Festival Trek is er een strenge selectie voor de deelnemende rollende restaurants en komen alleen de beste en mooiste foodtrucks door de strenge selectie. Er wordt rekening gehouden met een goede prijs-kwaliteitverhouding en een gevarieerd aanbod, met voldoende keuze voor vegetariërs en veganisten.

Entertainment
Bezoekers zouden volgens de organisatie het festival ook weten te vinden vanwege de ongedwongen sfeer en het verrassende entertainment met acts en optredens van regionaal talent. Zo staan er op het festivalterrein een gemeentehuis, kerk, theatertent en verschillende kermisklassiekers. 's Avonds is er een 'silent disco' en een dj die met de beste hits van vroeger iedereen in beweging probeert te krijgen.

Ieder jaar anders
Elk jaar worden er elementen aan het festivalterrein toegevoegd. Nieuw komend seizoen is de robuuste cocktailbar met dakterras voor de mooiste view. Op de terreinen zijn tevens een groots wijnterras, biergarten en een vuurtorenbar te vinden, de laatstgenoemde komt onder leiding van de vuurtorenwachter. Hij zal naast de 'BurgeRmeester van TREK', de priester van het kerkje - waar bezoekers te biecht kunnen - en de creatievelingen van de theaterkaravaan, bezoekers vermaken.

Extra podium
Vanwege de vele aanmeldingen van muzikaal en cultureel talent is er een extra podium gecreëerd. Ook is er aandacht voor de kleinste bezoekers van TREK. Zij vermaken zich bij het kindertheater, tijdens een kookworkshop of met de oud Hollandse spelletjes, waarvan het aanbod verder is uitgebreid.

Behalve in Tilburg trekt TREK van donderdag 7 mei tot en met zondag 13 september door het land en strijkt neer in Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, Den Bosch, Amsterdam en Den Haag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden