Scholieren van Onderwijscentrum Leijpark en jeugdige patiënten van Revalidatiecentrum Leij genieten enorm van muziek en komen graag bij de Muziekkidsstudio.
Scholieren van Onderwijscentrum Leijpark en jeugdige patiënten van Revalidatiecentrum Leij genieten enorm van muziek en komen graag bij de Muziekkidsstudio. (Foto: )

Uit de Muziekidsstudio: Revalidatie kan best leuk zijn

TILBURG - Iedere dinsdagmiddag hebben we een druk programma in onze Muziekidsstudio. We beginnen we met twee groepen van Onderwijscentrum Leijpark. 

Door John Verbunt

Deze kinderen die meestal meervoudig beperkt zijn genieten enorm van muziek. Ze zijn ontzettend blij met hun muziekuurtje. Tegen het eind van hun bezoek zijn ze meestal door het dolle heen, en ook moe. Even later worden ze met busjes opgehaald bij de school en weer naar huis gebracht. Na de leerlingen van Onderwijscentrum Leijpark komen altijd enkele jeugdige patiënten van Revalidatiecentrum Leijpark. 

Iedere werkdag hebben ze een druk revalidatieprogramma en op twee dagen is er een ontspannende afsluiting. De ene dag is dat sport of zwemmen. Op de dinsdag sluiten ze af met muziek in onze Muziekidsstudio. De groep heeft al van alles gedaan. We hebben veel op ukeleles gespeeld. De beginselen hiervan hebben ze nu helemaal onder de knie. Enkele liedjes gingen al best goed en men vond het erg leuk om ze te spelen en te zingen. 

Ook hebben we met muziekbellen gespeeld. Muziekbellen zijn gestemde bellen waarmee je liedjes kunt spelen. De moeilijkste liedjes werden door deze meiden moeiteloos gespeeld. Prachtig klonk dat, en helemaal zonder een enkele fout. Vanmiddag vroeg een van de meisjes of het mogelijk was vandaag karaoke te doen. Het zingen van de hits van deze tijd was ook weer leuk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden