Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Sasha (34 jaar): Tijdens de vakantie vind ik het lastig om mijn werk los te laten. Ik blijf graag op de hoogte en wil mijn mail bijhouden, maar kan daardoor nooit helemaal ontspannen. Wat is jullie advies?

TILBURG - Beste Sasha, Een deel van de mensen kiest er voor om tijdens de vakantie door te werken, bv. omdat ze na de vakantie niet in een berg werk terug willen komen. Ook zijn collegialiteit of de controle willen houden redenen om af en toe e-mails te checken. Maar een vakantie is natuurlijk bedoeld om even los te komen en dit lukt het best als je niet steeds met je neus in je telefoon of tablet zit. Misschien is loslaten voor jou lastig? Bedenk: Hoe meer je ontspant, hoe beter je accu oplaadt en je na je vakantie weer kunt presteren! Mijn advies is daarom: Draag vooraf je werk zo goed mogelijk over, schrijf een duidelijke 'out-of-office' en laat als het even kan je werktelefoon thuis. Misschien heb je eerst even last van 'ontwenningsverschijnselen', maar hou vol en geef je over aan dat er even helemaal niets hoeft. Geniet ervan! Regine Griep

Regine Griep
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden