Mohamed El Bachiri wordt in 'Een jihad van liefde' gespeeld door Mohamed Azaay. foto: Jesse Budel
Mohamed El Bachiri wordt in 'Een jihad van liefde' gespeeld door Mohamed Azaay. foto: Jesse Budel (Foto: )

'Een jihad van liefde', van man die vrouw verloor bij aanslag

Mohamed El Bachiri raakte miljoenen mensen met zijn boodschap van liefde en medemenselijkheid, nadat hij zijn vrouw verloor bij de aanslagen in Brussel van 22 maart 2016. Het autobiografische verhaal Jihad van Liefde over liefde, pijn en verzoening is op vrijdag 6 maart te zien in Theaters Tilburg

TILBURG - Het stuk wordt gespeeld door acteur Mohammed Azaay en muzikaal ondersteund door het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Het boek, Een jihad van liefde van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck, is inmiddels meer dan 100.000 keer verkocht. Het vertelt het indrukwekkende verhaal van de Belgische metrochauffeur uit Molenbeek die zijn grote liefde en moeder van zijn drie kinderen verloor bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht, net als zijn inspirerende en hoopvolle oproep om medemenselijkheid. In het tv-programma De Afspraak, werd het interview met Mohamed het best bekeken fragment ooit op de Vlaamse televisie. Op 7 november is de opvolger van het boek uitgekomen.

El Bachiri werd afgelopen november bekroond met de Konstanzer Konzilpreis, een prijs die elke twee jaar wordt uitgereikt aan mensen die bijdragen aan een toleranter Europa.

Het boek geeft uitdrukking aan Mohameds liefde, verdriet en veerkracht

Jihad van Liefde wordt een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die, getroffen door het noodlot, zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een voorstelling waar zowel ruimte is voor de hoopvolle boodschap als voor de rauwe pijn.

El Bachiri wordt gespeeld door Mohamed Azaay, de Vlaamse theatermaakster- en schrijfster Sarah Ringoet maakt de vertaalslag naar het theater en Eran Ben-Michaël, van George & Eran Producties, neemt de regie voor zijn rekening.

Jihad van Liefde is op vrijdag 6 maart te zien bij Theaters Tilburg. Bezoek www.jihadvanliefde.nl voor meer informatie en kaarten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden