In de afgelopen vijf jaar is daar een heel arsenaal aan instrumenten bijgekomen.
In de afgelopen vijf jaar is daar een heel arsenaal aan instrumenten bijgekomen. (Foto: )

Instrumenten bij Muziekids

Toen we begonnen met de studio hadden we enkele instrumenten. Enkele gitaren, een synthesizer, een keyboard, een elektronisch drumstel, enkele trommels en wat handinstrumentjes voor de kleine kinderen. Dit alles voldeed prima om destijds de start te maken.

Door John Verbunt

TILBURG - In de afgelopen vijf jaar is daar een heel arsenaal aan instrumenten bijgekomen. Veel mensen hebben instrumenten waarmee niets gedaan wordt en schenken die aan ons. Het gebeurt ook dat ernstig zieke patiënten hun familie de opdracht geven hun instrument aan ons te schenken nadat ze zijn overleden. Laatst kregen we van een bassist een elektronische contrabas. Deze man kon er na een beroerte niet meer op spelen. Zo kreeg zijn instrument een goede bestemming.

Zo hebben we ook een accordeon gekregen. Baby's en kleine kinderen zijn er dol op. Van Kiwanis uit Goirle kregen we een behoorlijk prijzig drumstel wat eruitziet als een gewoon drumstel, maar door de elektronica die erin gebouwd is kunnen we hem gewoon harder of zachter zetten.

Hele bijzonder mooie instrumenten zijn onze tongdrums. We hebben er twee. Eentje geschonken door ronde tafel Willem II, en eentje die we kregen van Lion's Tilburg. Iedereen is hier dol op. Je kunt er zonder enige moeite prachtige geluiden uit toveren. Patiënten vanaf 1 tot 99 hebben er al op gespeeld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden