De genomineerde leerlingen komen tijdens een podiumwedstrijd tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.foto: Corné Vorselaars
De genomineerde leerlingen komen tijdens een podiumwedstrijd tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.foto: Corné Vorselaars (Foto: )

AFGELAST: Junior Stadsdichterverkiezing

Dit evenement is afgelast.

Dit jaar wordt voor de vijfde maal een Junior Stadsdichter van Tilburg verkozen. De nominaties voor de positie van Junior Stadsdichter 2020 zijn bekend. Twaalf leerlingen van zeven scholen voor het voortgezet onderwijs in Tilburg doen mee.

TILBURG - De genomineerde leerlingen komen tijdens een podiumwedstrijd op dinsdag 24 maart, van 19.30 tot 22.00 uur in Factorium, tegen elkaar uit voor de titel Junior Stadsdichter.

Tijdens de interne scholencompetitie heeft iedere school een eigen invulling gegeven aan het schrijf- en nominatietraject. Slechts twee regels waren van kracht: de gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn en gaan over Tilburg.

Redacteur

De komende weken schrijven de genomineerde leerlingen hun definitieve gedicht. Zij krijgen hierbij hulp van een redacteur. Ook volgen de leerlingen een performance workshop zodat zij hun gedichten goed kunnen overbrengen op het podium.

Tijdens de podiumwedstrijd op 24 maart wijst de vakjury de twee beste kandidaten aan. Daarna is het aan het publiek om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Naast gedichten zijn er deze avond verschillende (muzikale) optredens van onder andere Thomas Waterreus en huidig Junior Stadsdichter Wies Weijermars.

Toegang tot de finale is gratis, aanmelden is niet noodzakelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden