(Foto: Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis / Ellen den Ouden)

Hoofdrol ETZ in tv-show

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg is sinds donderdag 5 maart te zien in het nieuwe seizoen van tv-programma ‘Team Spoedeisende Hulp’ op RTL5. Kijkers krijgen een kijkje achter de schermen van hét traumacentrum van Brabant. Dat is een centrum van het hoogste niveau in Nederland voor de opvang van ongevalsslachtoffers. Het programma wordt de komende zeven weken iedere donderdag uitgezonden om 21.30 uur. Ook medewerkers van het Meander Medisch Centrum in Amersfoort zijn gevolgd en te zien in het tv-programma.

TILBURG - Het informatieve programma ‘Team Spoedeisende Hulp’ volgt artsen en verpleegkundigen die dag en nacht intensieve werkzaamheden uitvoeren op de Spoedeisende Hulp (SEH). De spoedeisende hulp-artsen van het ETZ Harm van de Pas, Sabine Wittens, Sietske Folkersma en Bianca Drinkwaard zijn met de camera gevolgd. Ook zijn meerdere verpleegkundigen in beeld gebracht tijdens de opvang van patiënten.

In het programma is te zien hoe patiënten met kleine en grote letsels binnenkomen op de SEH. Ook maken kijkers van dichtbij mee hoe de zorgverleners omgaan met hectische en emotionele momenten. Het programma geeft een reëel beeld van hoe belangrijke en dagelijkse beslissingen in één seconde worden gemaakt.

De artsen en verpleegkundigen op de SEH hebben één doel: de patiënt en zijn naasten in een onzekere periode zo goed mogelijk helpen en begeleiden.

foto: ETZ Fotografie & Film

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden