Toen trainer Gerda de Ruijter Angela vroeg of ze co-trainer wilde worden bij ‘Nu ik’, twijfelde ze geen moment. Binnenkort geeft ze, samen met Gerda, de training ‘Nu ik!, als ervaringsdeskundige en co-trainer.
Toen trainer Gerda de Ruijter Angela vroeg of ze co-trainer wilde worden bij ‘Nu ik’, twijfelde ze geen moment. Binnenkort geeft ze, samen met Gerda, de training ‘Nu ik!, als ervaringsdeskundige en co-trainer. (Foto: )

'Je vergeet jezélf in tijden van crisis'

Angela is een bezige bij met bakken energie: naast haar taak als moeder van een samengesteld gezin met 5 kinderen, had zij verschillende werkzaamheden, waaronder het runnen van een eigen bedrijf en 24/7 mantelzorg voor haar moeder. Tot ze vanaf 2012 te maken kreeg met forse tegenslagen.

Door Regine Griep

TILBURG - Uiteindelijk leidde een stapeling van factoren in haar privéleven tot een crisis. Inmiddels gaat het gelukkig stukken beter met Angela. Ze ontdekte dat kleine stapjes grote veranderingen teweeg kunnen brengen. Hieronder deelt ze haar verhaal.

“Ik raakte mezelf even helemaal kwijt: Ik had schulden, ging naar de voedselbank, mijn eigenwaarde was zoek. Ik zat in de knoop, kreeg verzameldrang, ging zinloze dingen kopen. Ik vond het steeds lastiger om iemand te vertrouwen en hield mensen op afstand."

"In 2016 maakte ik voor het eerst kennis met de Quiet. Dat gaf me steun en een netwerk. En zo ging het balletje aan het rollen: Via de Quiet kwam ik in 2018 bij De Krachtcentrale 013 terecht. Daar hoorde ik van de training ‘Nu Ik’, die de Quiet en De Krachtcentrale samen hebben ontwikkeld. Ik dacht: ik ga het gewoon doen!”

“In het begin was ik heel sceptisch en eerlijk gezegd ook best dwars. Ik had best wat strijd met de trainer en schopte overal tegenaan. Maar als ik ja zeg maak ik het wel af, dus ik bleef komen. Elke keer was er wel weer iets waar ik wat aan had, ook vanuit de andere cursisten. Ieder had zijn eigen rugzak. In het gedrag van mijn groepsgenoten zag ik ook mezelf terug. Mijn belangrijkste ontdekking was wel: Ik mag er zijn! Ik mocht mijn visie vertellen, durfde mezelf weer te laten zien en merkte dat mijn ideeën werden gewaardeerd. Het klinkt gek, maar door te luisteren naar anderen vond ik mezelf terug.”

Inmiddels heeft het leven van Angela een nieuwe wending genomen. Haar financiële problemen heeft ze op eigen kracht opgelost. Toen trainer Gerda de Ruijter Angela vroeg of ze co-trainer wilde worden bij ‘Nu ik’, twijfelde ze geen moment. Binnenkort geeft ze zélf, samen met Gerda, de training ‘Nu ik!, als ervaringsdeskundige en co-trainer.

“Ik heb mezelf omarmd in wie ik ben en heb besloten: ik doe er toe! En ik heb ontdekt dat kleine stapjes een grote verandering teweeg kunnen brengen. Dat gun ik anderen die in een lastige levensfase zitten ook. Gerda en ik hebben ervoor gezorgd dat het programma nóg beter aansluit bij wat je nodig hebt. ‘Nu ik’ is nu voor iedereen die op een lastig punt in het leven staat, man of vrouw, met of zonder partner, met of zonder kinderen. Het gaat erom dat je aan de slag wilt met jezelf en je toekomst en daar in alle drukte en stress even tijd voor neemt. Want je vergeet jezélf vaak in tijden van crisis."

"We starten met de vraag: hoe gaat het nu met je en waar zou je verandering in willen brengen? Uiteindelijk heeft iedereen zelf de oplossing in huis. Je hebt alleen soms handvatten nodig of support van anderen. Juist door het samen te doen blijft het traject luchtig en leerzaam. Ik geloof gewoon dat dit superleuk wordt!”

Angela volgde de training ‘Nu Ik’ bij De Krachtcentrale 013. Op 18 maart start er weer een nieuwe training. In een kortdurend programma van acht bijeenkomsten maak je uitgebreid kennis met ‘positieve gezondheid’, breid je je netwerk uit, breng je je financiën in kaart en oriënteer je jezelf op werk- en opleidingsmogelijkheden. Daarnaast is een complete ‘Make-over’ onderdeel van het traject. Deelname is gratis.

Of je nu werkt, een uitkering hebt of voor jezelf wilt beginnen: een loopbaan of re-integratietraject bij de Krachtcentrale helpt je kracht en beweging te brengen in je loopbaan en leven. Door de combinatie van groepsgewijze training en individuele coaching werk je samen met andere deelnemers aan je toekomst.

In de Krachtcentrale zoek je niet persé naar een 'baan' die bij je past maar eerder naar een 'bestaan' dat bij je past.
Waarvoor kun je bij De Krachtcentrale terecht? Begeleiding en coaching bij het vinden van betaald werk, opleiding of vrijwilligerswerk. Re-integratiebegeleiding bij burn-out en psychische arbeidsongeschiktheid. Loopbaanoriëntatie wanneer je een carrièreswitch wil maken. Ondersteuning wanneer je voor jezelf wilt beginnen

Meer info over de trainingen en De Krachtcentrale op dekrachtcentrale013.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden