Carla: “Als je niet overweg kunt met een computer, moet je gewoon naar de computercursus Klik & Tik komen. Je leert er heel erg veel.”
Carla: “Als je niet overweg kunt met een computer, moet je gewoon naar de computercursus Klik & Tik komen. Je leert er heel erg veel.” (Foto: )

Meer zelfvertrouwen door cursus Klik & Tik

TILBURG - Carla Boekhoudt raakte haar baan kwijt en kwam hierdoor bij het UWV terecht. Daar werd zichtbaar dat Carla computervaardigheden miste. Het UWV verwees Carla naar het Taalhuis in Spijkerbeemden. Na een fijn gesprek tijdens een van de spreekuren schreef Carla zich in voor de computercursus Klik & Tik.

Door Marianne van Zutphen

Carla: “Ik heb nooit computerles gehad. Ik wilde het wel heel graag leren. Dit omdat ik altijd anderen om hulp moest vragen, maar het eigenlijk heel graag zelf wilde doen.” Toen Carla zestien jaar geleden in Nederland kwam wonen, raakte ze bevriend met Debbie Vingerhoets. Carla vertelde Debbie over de computercursus Klik & Tik. Mond-tot-mondreclame werkt goed, want ook Debbie is inmiddels gestart met de cursus Klik en Tik. “De drempel om te beginnen is een stuk lager als je samen kunt starten”, aldus Debbie.

Goed voor je zelfvertrouwen

Carla vindt Klik & Tik soms best een uitdaging. Maar omdat ze het belangrijk vindt bij te blijven op het gebied van computers en technologie, gaat ze met plezier naar de cursus. Carla: “Soms denk je ineens: help, wat nu? Ik wilde de computercursus graag volgen om dit gevoel te voorkomen, zodat ik met de computer uit de voeten kan”, vertelt Carla.


Trots

Debbie: “Ik ben heel trots op mezelf. Ik vertel andere mensen ook met trots dat ik op een computercursus zit. Het is ook goed voor mijn zelfvertrouwen.” Carla: “Ik heb zelfs vorige week een laptop gekocht. Ik ben nu ook thuis aan het oefenen.” 

'Je leert er heel erg veel'

 Als je Carla een jaar geleden had gezegd dat ze nu een laptop zou hebben, had ze dat zelf nooit geloofd. Het gaat dan ook goed met Carla. Ze heeft weer een baan en ze kan nu vooruit op de computer. Beide dames zouden het fijn vinden als ze met hun verhaal mensen over de streep kunnen trekken óók een cursus te gaan volgen. Carla: “Als je niet overweg kunt met een computer, moet je gewoon naar de computercursus Klik & Tik komen. Je leert er heel erg veel.”


Herken je jezelf in dit verhaal? En wil jij ook leren omgaan met een computer? Of wil je bijvoorbeeld beter leren lezen, schrijven of rekenen? Loop dan eens binnen bij een Taalhuis in Tilburg.

Taalhuizen worden opgezet door het Taalnetwerk Midden-Brabant, een samenwerking tussen Bibliotheek Midden-Brabant, ROC Tilburg | School voor Educatie en Inburgering, MST| Mensen in beeld houden, ContourdeTwern en Stichting Lezen en Schrijven.

Taalhuizen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden