Vrijwilligers zijn bezig om de glazen te poetsen, zodat de Kapel OLV Ter Nood er mooi bij staat tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Foto: Paul Spapens.
Vrijwilligers zijn bezig om de glazen te poetsen, zodat de Kapel OLV Ter Nood er mooi bij staat tijdens Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Foto: Paul Spapens. (Foto: )

Grote beurt voor Kapel OLV Ter Nood

TILBURG - De Kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood aan de Kapelhof in hartje Tilburg is een rijksmonument dat veel onderhoud vraagt. Het stichten van de kapel kwam voort uit de belofte om als Tilburg redelijk gespaard uit de oorlog zou komen, uit dankbaarheid voor Maria een kapel te bouwen. Met het oog op de aanstaande herdenking op 4 en 5 mei van het einde van de Tweede Wereldoorlog is de in 1964 ingezegende kapel van binnen opnieuw keurig in de verf gezet en de wanden gereinigd.

Vrijwilligers hebben het interieur gepoetst. Op de foto zijn Karel Bergmans (links) en Bea en Jan Simons van Gilde van OLV ter Nood bezig met het reinigen van het spectaculaire glas-in-betonraam van Daan Wildschut. Dit kunstwerk stelt een draak (de Nazi’s) voor die Tilburg bedreigt. Het kwaad wordt door Maria vertrapt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden