'Bluebeard' is het nieuwe album van saxofonist Yuri Honing
'Bluebeard' is het nieuwe album van saxofonist Yuri Honing (Foto: )

Anderhalvemetersessies en luistertips van Paradox

TILBURG - Vrijdag 1 mei vindt het eerste concert plaats in een reeks van live gestreamde concerten vanuit Paradox. Jeroen van Vliet Moon Trio opent deze '1½ Meter Sessies' die te volgen is via Facebook en YouTube. 

De Tilburgse pianist zal voornamelijk werk spelen van zijn nieuwe album Monochromes dat later dit jaar uitkomt. Het concert begint om 20.30 uur. Ook op alle andere vrijdagavonden in mei vinden er live stream concerten plaats vanuit Paradox. Via 'pay what you want' kunnen kijkers een bijdrage leveren die rechtstreeks naar de muzikanten gaat.

Luistertips
Om deze concertloze coronamaanden toch nog wat muzikaal op te vrolijken, geeft Paradox regelmatig luistertips in Stadsnieuws. Luister vooral eens naar de drie onderstaande albums die allemaal te vinden zijn op Spotify.

Yuri Honing
Allereerst heeft saxofonist Yuri Honing een nieuw album uit, getiteld 'Bluebeard'. Prachtige, donkere nummers die traag voortbewegen en je meeslepen in het typische geluid van het Yuri Honing Quartet (16 januari live in Paradox).

Bill Laurance
De Engelse pianist/toetsenist Bill Laurance - bekend van de band Snarky Puppy - bracht recent met zijn nieuwe trio 'Live at Ronnie Scott's' uit, een plaat vol opzwepende nummers met veel energie en lekkere grooves (16 september live in Paradox).

Maciej Obara 
Tot slot is 'Three Crowns' van de Poolse saxofonist Maciej Obara een aanrader. Een album dat 'lijkt voort te vloeien uit een andere wereld', aldus het Amerikaanse tijdschrift Downbeat (25 september live in Paradox).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden