De mensen achter Taalhuis Tilburg blijven zich inzetten voor onder andere nieuwkomers die de Nederlandse taal willen leren. Al is het vanachter de telefoon. Corona of niet, beheersing van de taal blijft belangrijk.
De mensen achter Taalhuis Tilburg blijven zich inzetten voor onder andere nieuwkomers die de Nederlandse taal willen leren. Al is het vanachter de telefoon. Corona of niet, beheersing van de taal blijft belangrijk. (Foto: )

Taalhuizen via telefoon bereikbaar in coronatijd

TILBURG - Bij de Taalhuizen in Tilburg kunnen volwassenen terecht als ze beter willen leren lezen, schrijven, rekenen en werken met de computer. Heb je niet de kans gehad om te leren? Of ben je zonder diploma van school gegaan? Of wil je je kennis bijspijkeren? Misschien is het extra moeilijk, omdat je de Nederlandse taal niet goed kent. Taalhuis is er voor je!

Begrijp je bijvoorbeeld alle informatie over het coronavirus die op de website van de overheid staat? Begrijp je de informatie die de school van je kind stuurt? Vind je het lastig om je kind thuis te helpen met schoolopdrachten? Vind je het moeilijk om je kind voor te lezen? Begrijp je de informatie die tijdens de persconferenties gegeven wordt? Begrijp je wat je wel mag doen en wat je niet mag doen? Weet je hoe je kunt videobellen met mensen die je nu niet mag opzoeken?

Misschien is dit wel het moment om bij een Taalhuis hulp te vragen. Helaas zijn we nu vanwege de coronamaatregelen gesloten. Maar je kunt ons wel bellen, appen of een mailtje sturen. Het mailadres van de Taalhuizen is tilburg@taalhuismb.nl..

Wie kan je bellen?
Marianne (06 832 44 488) kun je bellen op dinsdag van 09.00 tot 12.00 uur en van 17.00 tot 18.30 uur. Christianne (06 836 03 533) kun je bellen op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op woensdag van 09.00 tot 12.00 uur. Anne (06 484 56 179) kun je bellen op donderdag van 13.00 tot 15.00 uur. Taal is en blijft heel belangrijk. Met of zonder coronacrisis. Neem contact met ons op!

Taalhuizen worden opgezet door het Taalnetwerk Midden-Brabant, een samenwerking tussen Bibliotheek Midden-Brabant, ROC Tilburg | School voor Educatie en Inburgering, MST| Mensen in beeld houden, ContourdeTwern en Stichting Lezen en Schrijven.

Taalhuizen in Tilburg
1 op de 9 mensen heeft moeite met lezen, schrijven, rekenen of het gebruiken van een computer. Ben of ken jij iemand die hiermee aan de slag wil? Kom dan eens langs bij een van de Taalhuizen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden