Bladmuziek van het taptoesignaal dat jaarlijks om 19.58 uur op de Dam gespeeld wordt. Daarna is het twee minuten stil.
Bladmuziek van het taptoesignaal dat jaarlijks om 19.58 uur op de Dam gespeeld wordt. Daarna is het twee minuten stil. (Foto: )

Trompettisten blazen 'Taptoe' bij Het Laar

TILBURG - Drie trompettisten van het Seniorenorkest Tilburg spelen maandag 4 mei bij Dodenherdenking om 19.58 uur het signaal Taptoe ten gehore bij zorgcentrum Het Laar.

Dodenherdenking op 4 mei heeft voor iedereen een bijzondere betekenis en beleving. Voor de bewoners is dit optreden, dat zij vanaf hun eigen balkon of woning aanschouwen, een extra beleving. We mogen niet vergeten dat velen op deze dag de herinneringen aan vooral de Tweede Wereldoorlog naar boven halen. Een initiatief vanuit Het Laar werd met dank dan ook direct omarmd door het Seniorenorkest Tilburg, onderdeel van de Nieuwe Koninklijke Harmonie.

Piet Roels, Cees van Iersel, Frans Vissers, leden van het orkest en trompettisten positioneren zich op die dag op drie plaatsen rondom het gebouw te weten één bij de hoofdingang, één in de Laartuin en één bij de Bushalte.

Aanvang van de uitvoering is stipt om 19.58 uur tot 20.00 uur. Vanzelfsprekend wordt aandacht gevraagd om de bestaande regels te volgen; voldoende afstand houden en geen groepjes vormen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden