Foto: Ernst van Deursen

Kunstenaarsvlaggen bij De Pont museum

De Pont toont als eerste Nederlandse museum de hele zomer een reeks vlaggen van het project Four Flags dat in april 2020 geïnitieerd werd door de twee Amsterdamse curatoren Julia Mullié en Nick Terra. Wekelijks brengen zij vlaggen uit waarmee in totaal dertig door hen uitgenodigde kunstenaars reflecteren op de periode van lockdown en op de maatschappelijke, artistieke en politieke impact van de actuele Covid19-crisis.

TILBURG -  De Pont werd vorige week verblijd met een schenking van een vijftal vlaggen van Europese en Latijns-Amerikaanse kunstenaars, onder wie Ola Vasiljeva (Letland), Daniel de Paula (Brazilië), Jennifer Tee (Nederland), en Willem de Rooij (Nederland). Er zijn meer vlaggen naar Tilburg onderweg.

De vlaggen worden door de curatoren gepresenteerd aan de gevel van hun eigen huis in Amsterdam en vervolgens in kleine oplage verkocht via Instagram (@fourflags2020) aan kunstliefhebbers. Het project is opgezet ter ondersteuning van de beeldend kunstenaars; de opbrengsten komen geheel aan hen ten goede.

Inmiddels groeide het Amsterdamse initiatief uit tot een wereldwijd project. Braziliaanse, Duitse, Colombiaanse en Amerikaanse kunstinstellingen zijn aangehaakt en werken sinds kort samen met lokale kunstenaars aan dertig vlaggen onder auspiciën van de Amsterdammers.

Het De Pont museum zal vanaf maandag elke week een andere vlag uit de schenking presenteren boven de nieuwe (tijdelijke) uitgang.
Als saluut aan de kunst, kunstenaars en artistieke verbeelding ten tijde van een pandemie.

Vanaf 2 juni is De Pont museum dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie ga naar www.depont.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden