Verbeeten Challenge gaat niet door op 20 september

Verbeeten Challenge gaat niet door op 20 september

De zevende editie van de Verbeeten Challenge in Breda en Tilburg, zondag 20 september, is verzet naar 2021. De beoogde nieuwe datum is nu zondag 11 april. De Verbeeten Challenge is een mooi sportevenement tegen kanker. Het is niet realistisch om de Challenge in 2020 te organiseren. Dit vanwege alle Covid19-ontwikkelingen. Zo mogen grootschalige evenementen tot 1 september 2020 niet plaatsvinden.

TILBURG - We begrijpen dat dit een naar bericht is. Maar gezondheid en veiligheid van deelnemers, publiek en vrijwilligers staan bij ons op 1! Jij hebt nu wel langer tijd om je in te schrijven. Dat kan op https://verbeetenchallenge.nl/inschrijven/ Voor slechts € 17,50 (kinderen € 5) doe je mee aan een mooi, sportief evenement tegen kanker. De start is bij het Instituut Verbeeten in Tilburg, maar je kunt ook starten in Breda. Locatie daar: het Breepark aan de Bavelseparklaan. Heb jij je al ingeschreven? Jouw inschrijving blijft gewoon geldig.

Achtergrond Verbeeten Challenge

De Verbeeten Challenge is een evenement voor jong en oud. Je kunt diverse afstanden fietsen, wielrennen, wandelen of hardlopen. Daarnaast is er in Tilburg ook de mogelijkheid om te skeeleren, bootcampen en mountainbiken. De volledige opbrengst gaat naar het Verbeeten Fonds. Dat fonds stimuleert onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten. Dat is het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

Doel: de Hyperarc

De volledige opbrengst gaat naar Hyperarc-onderzoek. Met de Hyperarc is een patiëntvriendelijkere scan mogelijk. Verwachting is dat patiënten met hersentumoren dan minder bijwerkingen ervaren, zoals geheugenproblemen. Dat onderzoek kost geld, veel geld. Jouw bijdrage is meer dan welkom. Schrijf je daarom snel in!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!