Wereldpodium (is) Online: Tilburgs Wereldnieuws via podcasts en Zoom

Wereldpodium (is) Online: Tilburgs Wereldnieuws via podcasts en Zoom

"Never waste a good crisis", zei Churchill al. Vandaar dat Het Wereldpodium Tilburg de coronacrisis heeft aangegrepen om online programma's te gaan maken. 

TILBURG - Drie podcasts, in samenwerking met Omroep Tilburg, en twee live programma's via Zoom, zitten er al op. Nog zeker een podcast en twee Zoom-uitzendingen om naar uit te kijken.

Derde Zoom-uitzending op 21 mei

Hij zou te gast zijn in het Wereldcafé van maart, maar moest afzeggen doordat door het uitbreken van de coronacrisis 'zijn' festival ineens op de helling kwam te staan: Walter Hoeijmakers, oprichter en creatief directeur van Roadburn. Hij zou komen vertellen over het 'hoe en waarom' van het grote, internationale succes van het festival, dat elk jaar in april duizenden mensen van over de hele wereld naar Tilburg doet trekken. Behalve dit jaar dan; het festival moest kort voor de start definitief geannuleerd worden.

In de Zoom-uitzending van Wereldpodium Online, op Hemelvaartsdag, zal Walter dit alsnog uit de doeken doen. En Joyce van der Horst, hoofdredacteur van Het Wereldpodium, zal hem ongetwijfeld ook vragen hoe de afgelopen – festivalloze – periode voor hem en zijn team is geweest, en wat de coronacrisis betekent voor de toekomst van Roadburn, dat begin dit jaar nog werd uitgeroepen tot 'beste festival van Nederland'.

Zoom in op 21 mei a.s., en luister (en praat) mee!

Wereldpodium Online | Zoom

Wanneer: donderdag 21 mei 2020
Tijdstip: 20.30u | “inloop” vanaf 20.15u
Entree: gratis | een ‘pay-what-you-want’ aan De strijd tegen het Coronavirus van Stichting Vluchteling zou mooi zijn
Waar: online via deze link: https://us02web.zoom.us/j/83720473015

Mocht het niet lukken om de uitzending live bij te wonen, niet getreurd, de uitzending is (in principe vanaf vrijdag 22 mei) online terug te zien.

Belangrijke mededeling

Vanaf het moment dat alleen gespreksleider en gastsprekers in beeld zijn, wordt er van de Zoom-uitzending een opname (beeld en geluid) gemaakt, die later online wordt gepubliceerd.

Wereldpodium Online

Steeds op donderdagavond: de ene week een podcast, in samenwerking met Omroep Tilburg, de andere week een (live) programma uitgezonden via Zoom Cloud Meetings. Zo voorziet Het Wereldpodium u elke week van Tilburg Wereldnieuws online.

Eerdere uitzendingen zijn hier te bekijken en/of te beluisteren: www.wereldpodium.nu/wereldpodium/wereldpodium-online.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!