SABIC schenkt yogamatten aan ziekenhuizen


Foto:

SABIC schenkt yogamatten aan ziekenhuizen

Door een donatie van SABIC van 2000 yogamatten kunnen werknemers van ziekenhuizen in Sittard en Tilburg ontspannen tijdens de crisis.

TILBURG/SITTARD - Mentale gezondheid is ontzettend belangrijk voor zorgwerkers die zich al wekenlang inzetten voor het bestrijden van de COVID-19 pandemie. SABIC en partners hebben 2000 yogamatten geproduceerd om ziekenhuismedewerkers ondersteuning te bieden in hun mentale en fysieke welzijn en hen te helpen met het behouden van een gezonde levensstijl.

SABIC, een van de wereldwijde leiders in de chemische industrie, benaderde trouwe klant NMC via bestaande business van SABIC’s Foam & Lightweight-tak en vroeg om een donatie te doen van de LDPE foam solution voor het maken van yogamatten. Logistiek bedrijf Bruhn Spedition heeft de matten vervolgens vervoerd naar het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg en het Zuyderland Medisch Centrum in Sittard.

Beide ziekenhuizen zijn bezig met het ontwikkelen van initiatieven om hun medewerkers onstpanning te bieden naast hun belangrijke werk om onze samenleving te beschermen door het verzorgen van onder andere patiënten met COVID-19.

Ramon Meijers, Global Business Leader Foam & Lightweight SABIC, zegt hierover: “COVID-19 is een crisis die een onwaarschijnlijke impact heeft op onze levens. Goede mentale gezondheid en ontspanning komen in zo’n periode in gevaar. Dus toen wij hoorden dat deze ziekenhuizen bezig waren met het ontwikkelen van initiatieven wilden wij ons steentje bijdragen. We zoeken altijd de coöperatie op, dus het was fantastisch om met NMC en Bruhn Spedition samen te werken en deze yogamatten te maken en vervoeren en ze aan te bieden aan de zorgwerkers die onze samenleving zo goed beschermen en patiënten zo goed verzorgen.”

Peter Hammarberg van NMC, voegt hieraan toe: “We zijn blij en trots dat we met dit initiatief 2000 yogamatten aan het Zuyderland Medisch Centrum en het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis kunnen doneren. Het welzijn van zorgwerkers staat voorop, zeker nu zij zo’n cruciale rol spelen in het overwinnen van COVID-19.”

“COVID-19 vraagt veel van ons allemaal, maar vooral van verplegers en dokters die nu een leidende rol hebben in het bestrijden van het virus”, aldus Wim Pleunis, woordvoerder van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. “Hun gezondheid en welzijn is onze prioriteit, uiteraard naast onze zorgen voor de patiënten. Daarom wilden we een manier vinden om onze werknemers te laten ontspannen na hun stressvolle diensten. We zijn SABIC, NMC en iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt dan ook dankbaar voor deze fantastisch donatie.”

Ab Hollanders, Beleidsadviseur Facilitair Bedrijf van Zuyderland Medisch Centrum, zegt: “Onze medische staf werkt hard om een verdere verspreiding van het virus te voorkomen, maar het is ook van belang dat hun eigen gezondheid en welzijn serieus wordt genomen tijdens deze bijzonder moeilijke periode. We danken SABIC en partners dan ook hartelijk voor deze donatie. De yogamatten zullen zeker bijdragen aan het helpen ontspannen na een lange dag werken. We zullen de matten ook gebruiken voor revalidatieprojecten voor Corona-patiënten en voor lichaamsbeweging en ontspanning voor de patiënten in onze ‘Cure and Care’ – faciliteiten.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!