Foto:

Werk zoeken 2.0: 'Als ik ooit weer werkloos word, meld ik me weer aan'

Enkele weken geleden stond nog een aantal bijeenkomsten van JobOn (voorheen DeBroekriem) in de planning op verschillende locaties in Tilburg. Maar de coronacrisis heeft alles veranderd en sindsdien is JobOn volledig online gegaan met JobOn-Air. Dit blijkt een succes, ook voor vrijwilliger Caroline Dieters, eventmanager voor JobOn in Tilburg: “Op mijn laatste event hadden meer dan 150 werkzoekenden zich ingeschreven, fantastisch toch!”.

TILBURG - JobOn is de landelijke community voor werkzoekenden, met als grootste kracht de vele netwerkbijeenkomsten op het gebied van onder meer solliciteren, coaching en personal branding. Pieter Vermeer, oprichter van JobOn: “Tijdens deze bijeenkomsten delen gastsprekers hun kennis en gaan deelnemers onderling met elkaar aan de slag. Zo profiteren zij van elkaars ervaringen, talenten en netwerk. Met ons gratis aanbod van zo’n drie webinars of workshops per dag, bereiken we nu naast werkzoekenden, ook veel mensen die noodgedwongen thuiszitten en deze crisis gebruiken om stil te staan bij hun persoonlijke ontwikkeling.”

Deze nieuwe insteek biedt de organiserende vrijwilligers en trainers ook mooie kansen. Zeker de vrijwilligers, die hiermee hun vaardigheden vergroten en laten zien dat ze flexibel en leergierig zijn. “Solliciteren kost veel energie en afwijzingen maken het moeilijk om positief te blijven. Ook in deze periode wilde ik mezelf graag blijven inzetten voor andere werkzoekenden en workshops organiseren met thema’s die mij bezighouden gedurende het sollicitatieproces.”, aldus Dieters, vrijwilliger voor JobOn in Tilburg. Alhoewel deze ervaring voor Dieters er binnenkort op zit, want deze week tekende ze haar arbeidscontract voor een nieuwe baan, wat natuurlijk helemaal mooi is. Daarom draagt Dieters graag het stokje over aan andere vrijwilligers in Tilburg.

Dieters: “Dankzij JobOn heb ik veel andere werkzoekenden leren kennen. Je breidt je netwerk uit en het helpt als je mensen kent die in hetzelfde schuitje zitten. Ik heb mooie workshops kunnen organiseren met thema’s en sprekers waar ik tijdens het zoeken naar werk, en bij mijn sollicitatiegesprekken, heel veel aan heb gehad. Bovendien kon ik mijn werkervaring als eventmanager op mijn cv zetten. Dat dicht heel mooi het gat dat je krijgt als je een tijdje werkloos bent. Ik gun iedereen die werkloos is de ervaring om ook een tijdje eventmanager te zijn. Als ik ooit weer werkloos word, meld ik me direct weer aan!”.

Zinvolle ontmoetingen

Op de vraag of JobOn nu volledig online doorgaat als alles straks weer ‘normaal’ is, zegt Vermeer: “Het is een mooi experiment voor ons om te kijken hoe dit werkt, maar natuurlijk zullen we na deze crisis ook weer onze netwerkbijeenkomsten op locatie organiseren. Want al zijn deze digitale ontmoetingen erg zinvol, echt persoonlijk contact tussen werkzoekenden in Tilburg blijft meer dan waardevol”.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden