Tilburg Fietst ondersteunt i.s.m. rijwielhandel Guill van de Ven het project ONS Soepje met leenbakfietsen om soep en maaltijden rond te brengen. Nog 1 leenbakfiets gezocht! Contact: facebook.com/onssoepjetilburg
Tilburg Fietst ondersteunt i.s.m. rijwielhandel Guill van de Ven het project ONS Soepje met leenbakfietsen om soep en maaltijden rond te brengen. Nog 1 leenbakfiets gezocht! Contact: facebook.com/onssoepjetilburg (Foto: )

Tilburg Fietst support jou

Door de versoepeling van de coronamaatregelen en de start van de basisscholen op 11 mei, komt er weer meer verkeer op straat. Om ervoor te zorgen dat fietsers en voetgangers elkaar op 1,5 meter ruimte kunnen passeren, gaat de gemeente ervoor zorgen dat hiervoor ruimte beschikbaar is. Voor degenen die kwetsbaar zijn en liever nog niet deelnemen aan het verkeer, biedt Tilburg Fietst in samenwerking met Fietstaxi Tilburg hulp aan bij het vervoeren van spullen.

Door Loïs de Jong

TILBURG - Behoort u tot een risicogroep en wilt u eenmalig goederen van bescheiden omvang laten vervoeren door de Fiets Taxi, op kosten van Tilburg Fietst? Neem dan contact op via www.fietstaxitilburg.nl en geef aan dat u gebruik wilt maken van de vervoersactie van Tilburg Fietst. De actie is nadrukkelijk niet bestemd voor het vervoer van personen. Eerder steunde Tilburg Fietst i.s.m. rijwielhandel Guill van de Ven het project ONS Soepje met twee leenbakfietsen om soep en maaltijden rond te brengen naar ruim 300 Tilburgers die ziek zijn, bij een risicogroep horen of om een ander andere reden even niet (gezond) kunnen koken. Te druk met werken in vitale functies bijvoorbeeld. 

"We gaan ervan uit dat mensen zelf in kunnen schatten wanneer ze recht hebben op ONS Soepje", vertelt initiatiefneemster Linda Oerlemans. "We bezorgen overal in de gemeente Tilburg, dus ook in Berkel-Enschot en Udenhout. We willen dat zo duurzaam als mogelijk doen en zijn daarom erg blij met de twee bakfietsen. Voor het maken van extra efficiënte routeschema's hebben we hulp gekregen van Tour de Ville Fietskoeriers." De gemeente zorgt er met meerdere maatregelen voor dat fietsers en voetgangers veilig gebruik kunnen maken van de straat en de gemeente zorgt er bij de verkeerslichten voor dat wachtende fietsers en voetgangers niet te dicht bij elkaar komen te staan. 

"We willen dat de Tilburger gezond blijft. Nu het verkeer drukker wordt, is de oproep om vooral te gaan lopen en fietsen. Maar dat moet natuurlijk wel veilig kunnen. Je wilt niet dat het virus zich verspreidt, omdat veel mensen tegelijk moeten wachten bij een rood verkeerslicht. Daarom geven we per direct fietsers en voetgangers meer groen licht op drukke kruispunten en in de buurt van scholen. Zo verkleinen we de stopkans", aldus Mario Jacobs, wethouder Mobiliteit. Wilt u weten welke andere maatregelen de gemeente neemt zodat fietsers en voetgangers zich veilig door de stad kunnen bewegen? Op de site van Tilburg Fietst vindt u de link naar het volledige overzicht van de gemeente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden