Foto:

BackUpband-duo ‘B’ascoustique’ ook op de Backyard Veranda

Zondag 7 juni zal de zesde editie van de Backyard Blues concerten weer plaatsvinden op de veranda in de Dongevallei/Reeshof. Niemand minder dan het duo B’ascoustique, bestaande uit de kern van de Heyhoef-BackUp Band gitarist/zanger Hans Ligtenberg met Marco van der Velden, zullen in de achtertuin aan de Dongevallei te zien zijn in een uitzending van ongeveer een half uur.

TILBURG - Hans en Marco zijn gelouterde muzikanten uit het Hart van Brabant en staan bekend als werkelijke alleskunners qua repertoire mogelijkheden. Er bestaat bijna geen titel uit de historie van rock, seventies, traditionals, soul classics, ballads of blues-standards welke zij niet machtig zijn om te vertolken. Niet voor niets zijn zij de drijvende krachten achter de Heyhoef-Muziekfabriek waar ze in staat zijn om startende of semiprofessionele muzikanten uit alle regionen van Brabant op perfecte wijze te begeleiden en naar een hoger niveau te tillen.

Reeds vijf succesvolle edities heeft Heyhoef-Backstage achter de met  ‘Backstage Backyard Blues in de Dongevallei’. Het kleinschalige, subtiele en ecologische alternatief voor de uitgevallen concerten bij de Heyhoef blijkt een schot in de roos. De kijkdichtheid is erg goed en er wordt gul gedoneerd door liefhebbers en fans. Met dit concept kunnen we muzikanten die hun inkomsten zien stil vallen door de Corona crises een hart onder de riem steken en kunnen we voldoen aan cultureel en muzikaal aanbod in dit concertloze tijdperk. Het duo B’ascoustique zal al hun donaties ter beschikking stellen aan alle professionele muzikanten die meedoen aan de Backyard Blues concerten.

Zondag 7 juni is Báscoustique vanaf 17.00 uur te bewonderen in de ‘Backyard-Blues’ uitzending in de Dongevallei tussen de Schotse Hooglanders via de website van Heyhoef-Backstage. Kijken is gratis en doneren is vrijblijvend via www.heyhoef-backstage.nl. Ook via deze website zijn de reeds eerder opgenomen 5 edities nog terug te kijken via Hey-TV.  Op zondag 21 juni en 5 juli zullen de twee laatste Backyard Blues concerten gehouden worden met het duo Verbraak-Van Bijnen en blues-solist Big Bo.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden