Foto:

Tilburgse start up verkoopt eerste 1.000 dispenserpalen

Gemeente Tilburg plaatst komende weken eerste palen in binnenstad Wat doe je als Tilburgs metaalbewerkingsbedrijf als de coronacrisis toeslaat? Dan kijk je waar je als ondernemer meerwaarde kunt leveren èn de werknemers aan het werk kunt houden. 

TILBURG - Het 88-jarige ETEMF startte vanuit die gedachte samen met een partner het bedrijf ‘Dutch Hygiene Company’ voor de productie van dispenserpalen. Geheel gemaakt in de Tilburgse fabriek. Mede-eigenaar Bart de Jong “Er zijn hier veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk via een regeling met de Gemeente Tilburg. Als we niet omgeschakeld waren, zouden er velen thuis zijn komen zitten. Nu houden we alle 40 productiewerknemers goed aan het werk.” 

Partner in crime Thijs van der Hilst vult aan: “Het lijkt zo makkelijk om van RVS producten voor ziekenhuizen en horeca een ander product te gaan maken. Maar schijn bedriegt. Er zijn veel cowboys op de markt en de kwaliteitseisen zijn hoog.” De Gemeente Tilburg is erg enthousiast en heeft de eerste ‘Gemeentepalen’ besteld. Deze zullen op korte termijn in het stadsgezicht van het centrum verschijnen. Het succes van het nieuwe bedrijf is overweldigend en de behoefte enorm. 

De eerste 1.000 palen zijn in een paar weken besteld. Bart: “Van een werkzaam prototype naar een product is normaal een lang proces. Nu moest alles snel. We wilden niet afhankelijk zijn van dispensers uit China. Daar zit voor de meeste bedrijven op dit moment de bottleneck, want alle dispensers zijn wereldwijd uitverkocht. Door een eigen systeem te bedenken en produceren in onze eigen fabriek in Tilburg omzeilen we de wachtlijsten én houden we mensen hier aan het werk.“

Thijs vult aan: “Ander bottleneck is de levering van de handdesinfectans. Iedereen die denkt alcohol te kunnen brouwen maakt handalcohol. Dat het een geregistreerd product is wat aan allerlei veiligheidseisen dient te voldoen wordt gemakshalve “vergeten”. Mijn schoonvader heeft al meer dan 35 jaar een fabriek in gecertificeerde en farmaceutische hand desinfectans. Deze kennis kwam mooi samen met de kennis van ETEMF.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden