Let op de eikenprocessierups, deze is weer actief en kan veel overlast veroorzaken
Let op de eikenprocessierups, deze is weer actief en kan veel overlast veroorzaken (Foto: )

In aanval tegen de jeukrupsen

TILBURG - De eikenprocessierups is inmiddels voor de vierde keer verveld en dat betekent helaas dat ze jeukende brandharen hebben gekregen. De nesten zijn in kaart gebracht. Sinds 10 juni is de gemeente bezig weg te zuigen.

Druk bezochte gebieden, zoals scholen en ziekenhuizen, hebben voorrang op plekken waar minder mensen komen. Bosgebieden worden niet door de gemeente bestreden. Voor eigen terrein kunnen inwoners een bestrijdingsbedrijf inschakelen. De brandharen kunnen zorgen voor jeuk, dus blijf zoveel mogelijk uit de buurt van de rupsen. Ben je toch met de rups in aanraking gekomen? Spoel dan de brandharen af met water en trek schone kleren aan. De brandharen kunnen namelijk in kleren blijven hangen. Ook is het mogelijk om met een kledingroller of plakband de haren van de huid te verwijderen.

Nesten
Een nest gezien? Kijk dan op de kaart van geo.tilburg.nl om te zien of de plek van het nest al gemeld is. Zo niet, maak dan een gratis melding via de BuitenBeter app en via de website van de gemeente Tilburg. Meer informatie over de aanpak van de eikenprocessierups in Tilburg staat op deze webpagina.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden