Leerlingen David en Cevin reiken met trots de cheque uit.
Leerlingen David en Cevin reiken met trots de cheque uit. (Foto: )
Muziekids

Uit Muziekidsstudio: Leerlingen steunen de studio

Door John Verbunt

"Onze Muziekidsstudio wordt wekelijks bezocht door groepen leerlingen van OnderwijsCentrum Leijpark. Iedereen ziet uit naar hun muziekuurtje in het ETZ.

Leerlingen van het VMBO kregen bij het vak ondernemen de examenopdracht een pop-up store te bedenken en te regelen. Normaal gesproken is deze pop-up store in de hal van het etz. Dit jaar kon dat vanwege corona niet, en wat nu bijzonder is, is dat ze dit jaar ondanks deze tegenslag er toch in geslaagd zijn de verkoopcijfers van vorig jaar te overtreffen.

Het meest trots zijn de leerlingen Cevin en David over de samenwerking met de grote bedrijven "We hebben echt veel spullen zomaar gekregen van Jumbo, BCC, Intertoys en Van Asten BabySuperstore. Alles was winst omdat we niets hoefden in te kopen. We hebben zelfs met onze afdeling Groen geregeld dat we geraniums mochten weggeven als mensen voor een bepaald bedrag wat kochten. Het was een enorm succes", vertelt Cevin.

Tessa Otten, docente economie en ondernemen vertelde ons dat ze wel drie uur bezig was met het versturen van Tikkies. "We hebben geleerd om goed contact met klanten te hebben en dat het stiekem veel moeite is om alles te regelen, maar het resultaat is echt super", vertelt David. Ze zijn natuurlijk ook blij dat ze dit vak succesvol hebben afgerond. In coronatijd toch een resultaat van 350 euro, en iedereen blij."

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden