Zangeres María Mendes en vibrafonist Vincent Houdijk.
Zangeres María Mendes en vibrafonist Vincent Houdijk. (Foto: )
Paradox

Fadojazz in Paradox

TILBURG - De Portugees-Nederlandse zangeres María Mendes is de samenwerking aangegaan met vibrafonist Vincent Houdijk. De fluwelen stem van Mendes past prachtig bij het geluid van de vibrafoon. Een verrassende combinatie vol speelplezier, waarin het duo hun muzikale roots uit de jazz, klassiek en fado combineert. Op vrijdag 19 juni treedt het duo op in Paradox. 

Dit concert wordt live gestreamd en is toegankelijk voor een beperkt publiek van 30 personen. De concertkaarten zijn inmiddels uitverkocht, maar als lezer van Stadsnieuws kun je nog 2 kaarten winnen!

Kristalhelder, sierlijk, lyrisch en veelzijdig zijn omschrijvingen van zangeres María Mendes. Eind vorig jaar bracht ze een veelgeprezen album uit met het Metropole Orkest. Vibrafonist Vincent Houdijk werd in 2016 tot 'Meest veelbelovende Jazztalent van Nederland' uitgeroepen. Hij werkte al samen met Eric Vloeimans en Remy van Kesteren. Wil je kaarten winnen voor dit concert? Stuur dan een e-mail naar prijsvraag@paradoxtilburg.nl.

Vervangende datum Cyrille Aimée 
Het concert van de Franse zangeres Cyrille Aimée dat eerder was aangekondigd voor september is verplaatst naar zaterdag 21 maart 2021. Kaarten zijn beschikbaar via de website van Paradox. Het muzikale levensverhaal van Cyrille Aimée heeft wel iets weg van een film. Als jong meisje sloop Aimée naar buiten om het jaarlijkse Django Reinhardt Festival te kunnen beleven. Later liet ze zich vooral beïnvloeden door Amerikaanse jazz, maar de gipsyklanken hadden zich blijvend in de muzikale ziel van de Franse zangeres genesteld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden