Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Column Jacky Ervaart: De tuin (2)

Afgelopen weekend zijn we dan éindelijk begonnen aan het leeghalen van onze tuin. Voor alle inbrekers die graag planten of tegels wilden komen jatten: jullie zijn nét te laat. De tuin was een woeste wildernij, een echte jungle en bestaat nu uit zand. We hebben onze eigen woestijn. Twee weken lang kunnen we ons in de Sahara wanen. Met deze temperaturen natuurlijk al helemaal. En daar ga ik ook volop gebruik van maken. Over twee weken komt dan ook eindelijk onze Ibiza-vibe in de tuin, door alle decoratie en tegels. Zijn we deze zomer én in Afrika geweest en in Zuid-Europa. Noem ons maar globetrotters.

Ik panikeerde natuurlijk nogal vorige week. Met mijn kruiwagen. Uiteindelijk is zelfs alles rondom de apparatuur en gereedschappen goed gekomen. Tegen alle verwachtingen in. We hebben van ongeveer acht mensen iets geleend. En we hebben ook niets kapot gemaakt. Óók tegen alle verwachtingen in. Onze buren lezen deze column en hebben allemaal aangeboden ons gebruik te laten maken van hun kruiwagen of kwamen met tips waar deze te huren. Zodat we uiteindelijk zelfs een polonaise hadden kunnen lopen met alle kruiwagens. Onze buren, dames en heren, zijn de échte helden. Voor hen applaudisseer ik volgende week een uur lang.

Het is goed om te weten dat als ik in nood ben, mijn buren deze column lezen en hulp aanbieden. Overigens heb ik momenteel enorme geldnood...

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden