Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.
Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl. (Foto: )

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt om de week deze rubriek, waarin vragen van lezers over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Anne (54 jaar): Ik durf van mezelf te zeggen dat ik representatief en ervaren ben. Ik heb onlangs gesolliciteerd op een leuke verkoopfunctie en ben uitgenodigd op gesprek. Na een aantal weken wachten heb ik uiteindelijk zelf gebeld en kreeg ik te horen dat ze toch liever zoeken naar een jongere kandidaat. Ik vind dit erg vervelend. Wat kan ik doen?

Tilburg - Beste Anne, Het is van de werkgever erg slordig om jou zo lang aan het lijntje te houden. Daarnaast is het bij wet verboden om iemand af te wijzen op basis van leeftijd. Slechts in enkele gevallen geld hierop een uitzondering: Bv wanneer je onder de 18 jaar bent en je moet werken na 23 uur. Of wanneer je nog een langdurig, kostbaar opleidingstraject moet volgen, waarvan het bedrijf nog een aantal jaren de vruchten wil plukken. Je kunt van leeftijdsdiscriminatie eventueel een zaak maken. Mijn advies is: laat je niet uit het veld slaan, er zijn ook genoeg werkgevers die ervaring en senioriteit goed op waarde weten te schatten. 

Veel succes! - Regine Griep

Coaching en begeleiding

Of je nu werkt, een uitkering hebt of voor jezelf wilt beginnen: een loopbaan of re-integratietraject bij de Krachtcentrale helpt je kracht en beweging te brengen in je loopbaan en leven. Door de combinatie van groepsgewijze training en individuele coaching werk je samen met andere deelnemers aan je toekomst.

In de Krachtcentrale zoek je niet persé naar een 'baan' die bij je past maar eerder naar een 'bestaan' dat bij je past.

Waarvoor kun je bij De Krachtcentrale terecht?
Begeleiding en coaching bij het vinden van betaald werk, opleiding of vrijwilligerswerk;
Re-integratiebegeleiding bij burn-out en psychische arbeidsongeschiktheid;
Loopbaanoriëntatie wanneer je een carrièreswitch wilt maken;
Ondersteuning wanneer je voor jezelf wilt beginnen.

Meer info over de trainingen en De Krachtcentrale op dekrachtcentrale013.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden