"Ik heb er ongelooflijk veel zin in om me in te zetten voor deze jongeren", aldus de kersverse directeur voor Praktijkcollege Tilburg.
"Ik heb er ongelooflijk veel zin in om me in te zetten voor deze jongeren", aldus de kersverse directeur voor Praktijkcollege Tilburg. (Foto: )

Nanneke Tuerlings is nieuwe directeur voor Praktijkcollege

TILBURG - Praktijkcollege Tilburg start het nieuwe schooljaar met een nieuwe directeur. Nanneke Tuerlings uit Tilburg start op 1 augustus bij het Praktijkcollege en vertrekt op die datum als directeur van de School voor Inburgering en Educatie (onderdeel van ROC Tilburg).

Nanneke volgde een studie tot docent Nederlands en heeft gewerkt in het bedrijfsleven als HRM-professional. Ze heeft in verschillende organisaties veel kennis opgedaan en keerde na tien jaar terug in het onderwijs. Ze begon als hoofd HRM op de School voor Educatie en Inburgering (onderdeel van ROC Tilburg) en maakte daarna de stap naar directeur. Ze was verantwoordelijk voor anderstalige en laaggeletterde volwassen cursisten. Een doelgroep waarbij participeren niet altijd vanzelfsprekend is. De ervaring die ze heeft opgedaan neemt ze mee als directeur op het Praktijkcollege Tilburg (onderdeel van Biezonderwijs).

Zelfstandig functioneren
Het praktijkonderwijs is een vorm van regulier voortgezet onderwijs voor leerlingen waarvoor de theorie op het vmbo te hoog gegrepen is. De leerlingen leren dan ook niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen. Ze doen ervaring op in de verschillende richtingen zoals Economie en Handel, Bouw Wonen en Interieur, Metaalbewerking, Bloem en Groen, Consumptief en Zorg Schoonmaak en Welzijn. We bereiden leerlingen ook voor op een aantal belangrijke thema’s: wonen, werken, burgerschap, leren en vrije tijd. Ze leren binnen deze thema’s zo goed en zo zelfstandig mogelijk te functioneren binnen de school en in de maatschappij. In de bovenbouw volgt een stage, dat is een belangrijk onderdeel van de opleiding en draagt bij aan het vinden van werk in de toekomst.

Makers en doeners
“Praktijkcollege Tilburg vervult een belangrijke maatschappelijke opdracht", vertelt Nanneke. "De samenleving heeft behoefte aan onze makers en doeners. Ik heb er ongelooflijk veel zin in om me in te zetten voor deze jongeren, zodat zij uiteindelijk een passende baan vinden of een vervolgopleiding kunnen gaan doen.”

Nieuw schooljaar
Op het Praktijkcollege start na de zomervakantie ook een aantal nieuwe adjunct-directeuren waarmee zij gaat samenwerken. Tot de zomer blijft waarnemend directeur Alexander van den Broek aan het roer en hij zal Nanneke voorbereiden op het nieuwe schooljaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden