Burgemeester Weterings: 'We laten ons van onze beste kant zien'

Foto: Audrey Tulkens

TILBURG - Burgemeester en voorzitter van de Veiligheidsregio Theo Weterings prijst 'zijn' ingezeteten als het aankomst op naleving van de coronamaatregelen. "Wij als Brabanders hebben ons van onze beste kant laten zien. Wij waren de eersten in Nederland die de intelligente lockdown in gingen en hebben weer eens getoond waar onze provincie zo groots in is."

Dat schrijft Weterings in een brief die medeondertekend is door burgemeesters Mikkers (Den Bosch, Veiligheidsregio Brabant Noord) en Jorritsma (Eindhoven, Veiligheidsregio Brabant Zuidoost). De leiders van de Veiligheidsregio's spreken zich uit na het bekendmaken van versoepelingen die deze week, vanaf 1 juli, ingaan.

"Er zijn ruim vier maanden verstreken sinds de eerste coronabesmetting in Nederland, in onze provincie om precies te zijn", staat verder in de brief te lezen. "Wij Brabanders zijn saamhorig, zien om naar elkaar en zetten er gezamenlijk de schouders onder. Dat hebben we de afgelopen maanden vaak heel concreet in de praktijk kunnen zien. Van pannetjes soep voor de deur van de buurman tot muzikale optredens in de tuin van verzorgcentra. We hebben het met elkaar gedaan. Laten we dit proberen vast te houden, dit blijft immers nodig ook nu de intelligente lockdown meer en meer op een slimme manier wordt afgeschaald."

De burgemeesters benadrukken dat er wel basisregels overblijven: anderhalve meter afstand, vermijd drukte, bij klachten blijf je thuis en laat je je testen, hoesten en niezen in de elleboog en blijf die handen wassen. Wat wél kan, is te vinden op de website www.rijksoverheid.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden