Rocco Verdult heeft oorlogsverhalen, zoals deze luchtlanding, in maquettes weergegeven. Zo kan men om het verhaal heen lopen.
Rocco Verdult heeft oorlogsverhalen, zoals deze luchtlanding, in maquettes weergegeven. Zo kan men om het verhaal heen lopen. (Foto: )

Oorlogsverhalen in maquette

Oorlogsverhalen in maquette weer te zien

TILBURG - De verzameling van vijfenzeventig maquettes die evenveel oorlogsverhalen uitbeelden, de expositie STILLLEVEN, is weer te zien op het stadsbalkon van de LocHal. Door de corona-uitbraak is die expositie tijdelijk gesloten geweest en zou je bijna vergeten dat ons land dit jaar ook 75 jaar bevrijding viert. Daarom is besloten om de expositie, die eigenlijk tot eind mei zou zijn, te verlengen tot eind augustus. De maquettes door Studio Rocco Verdult zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur te zien.

Naast het verlengen van de expo is ook gekeken wat er nog meer mogelijk was in de huidige tijd met alle beperkingen. De uitkomst: een digitale versie die via de website stillleven.thuisbekijken.nl te zien is.

Wit en zwart
De meeste scènes op STILLLEVEN spelen zich overdag af, die zijn in het wit. De momenten uit de verhalen die 's nachts gebeurden, zijn zwart. Alleen de hoofdrolspelers in de maquettes zijn gekleurd waardoor de menselijke kant van elk verhaal centraal staat en het publiek de kans krijgt zelf te interpreteren, te fantaseren of zich in te leven in de situatie van toen. Het publiek kan letterlijk om het verhaal heen lopen en zo vanuit verschillende perspectieven naar de scène kijken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden