Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart aanhangers en kentekens

Iedereen kent natuurlijk Murphy's Law. Ik heb er al eens eerder over geschreven: zo'n dag dat alles dat mis kan, ook echt compleet mis gaat. Niet alleen ik word af en toe gekoeioneerd door deze wet, mijn vader en vriend kunnen er blijkbaar ook wat van. Mijn vader, vriendelijke vent dat hij is, bood aan afgelopen donderdag te komen helpen met het puinruimen in onze nog-steeds-niet-prachtige tuin. Aangezien hij een trekhaak heeft en ervaring met het rijden met een aanhangwagen en mijn vriend een nieuwe auto zónder trekhaak en nul ervaring met aanhangwagen heeft, was dat dus geen overbodige luxe.

Mijn vader moest ongeveer anderhalf uur rijden naar Tilburg, om erachter te komen dat hij zijn kentekenplaat voor de aanhanger was vergeten. Terwijl mijn vriend van tevoren nog dacht: moet ik hem daarvoor bellen, zodat hij dat niet vergeet? En dat uiteindelijk niet gedaan heeft. Na een briljante ingeving van mijn pa, hebben de twee knutselaars met karton en lak een 'kentekenplaat' gemaakt. Absoluut niet legaal, legitiem of logisch. Om daar een uur later ook voor beboet te worden. Dit kartonnetje heeft 140 euro gekost. Het nieuwe plan om een extra en nieuwe kentekenplaat te laten maken, viel ook in het water toen bleek dat mijn vader niet alleen de kentekenplaat was vergeten, maar ook zijn kentekenpapieren.

De zoektocht naar iemand met een trekhaak én kentekenplaat (ik kan dit woord na deze column nooit meer zien) ging gelukkig wel voorspoedig. De bekabeling van de auto naar de aanhangwagen natuurlijk niet. Want als er één ding misgaat, dan gaat uiteraard alles mis. Dus weer terug om de kabels te switchen, om daarna eerst de lichten niet aan te krijgen en uiteindelijk ná het storten van pas de tweede lading puin (en dat hadden er op zich wel iets meer kunnen zijn) de extra kentekenplaat óp de aanhangwagen te laten zitten bij het inleveren. Deze donderdag komt hij weer. Voor ronde twee. Mét kentekenplaat.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden