Anne Zeegers is sinds het najaar van 2019 Taalhuiscoördinator. "Het werken aan basisvaardigheden staat centraal en daar ondersteunen we mensen in.” Foto: Jan Nieuwstad
Anne Zeegers is sinds het najaar van 2019 Taalhuiscoördinator. "Het werken aan basisvaardigheden staat centraal en daar ondersteunen we mensen in.” Foto: Jan Nieuwstad (Foto: Jan Nieuwstad)
Taalhuis

Anne van Taalhuis: 'Ik zie wat het met mensen doet als ze deze stap gezet hebben'

TILBURG - “Ik lees iedere avond met mijn kinderen. Dat is ontzettend belangrijk. Als je niet goed kunt lezen, dan kunnen je kinderen dat straks ook niet. Daarom zit ik op taalles, dat doe je voor jezelf én voor je kinderen. Ik schaam me niet voor mijn leesprobleem. Ik betrek ze er juist bij.”

TILBURG - Taalambassadeur Linda heeft moeite met lezen, is moeder van twee kinderen en volgt ruim vier jaar taalles via het ROC. ‘’Er zijn veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, zij worden snel vergeten. Ze weten niet dat er scholen zijn waar je alleen aan je Nederlands kunt werken. Je kunt er nog wat aan doen”, zegt Linda.

Taalhuiscoördinator

Anne Zeegers ziet als Taalhuiscoördinator bij het MST veel mensen als Linda voorbij komen. Anne: “Het MST organiseert ontmoeting, geeft ondersteuning en verzorgt educatie. Zo proberen we mensen te helpen die niet gemakkelijk meekomen in de samenleving. Het MST kiest voor samen redzaam zijn. Ik heb verschillende taken binnen de ontmoeting en ondersteuning. In het najaar van 2019 ben ik Taalhuiscoördinator geworden en heb ik een rol gekregen binnen het educatieprogramma. Het werken aan basisvaardigheden staat centraal en daar ondersteunen we mensen in.”

'Groei is mooi om te zien'

Ik spreek veel mensen tijdens het spreekuur. Iedereen komt met verschillende redenen. Voor de een kan dat al een grote stap zijn, terwijl de ander niet kan wachten om te beginnen. Ik zie wat het met mensen doet als ze deze stap gezet hebben. Het leren van datgene waar ze moeite mee hebben of nog verder in willen ontwikkelen. De groei die mensen doormaken is mooi om te zien”, aldus Anne.

Deuren gaan weer open

Wil je beter leren lezen, schrijven of rekenen, ook tijdens de coronacrisis? De maatregelen tegen verspreiding van het virus beter begrijpen? Mailen en foto’s sturen naar de (klein) kinderen? Dat kan. Het Taalhuis is er voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven, rekenen of leren omgaan met de computer, tablet of smartphone.

Afspraak maken
Vanaf donderdag 11 juni is het spreekuur weer begonnen bij het MST. Het spreekuur vindt iedere donderdag van 13.00 tot 15.00 uur plaats. Je moet van tevoren wel een afspraak maken.

taalhuismb.nl

De Taalhuizen in Tilburg, Goirle en Oisterwijk werken vanwege de coronamaatregelen alleen op afspraak. Bel of mail om een afspraak te maken. 

Taalhuis Tilburg: 06 836 035 33, 

Taalhuis Goirle: 06 203 337 35
Taalhuis Oisterwijk: 06 836 145 09.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden