Laptop, schooltas en ouderbijdrage: de gang naar de brugklas neemt kosten met zich mee. Daar kan een bijdrage voor geregeld worden.
Laptop, schooltas en ouderbijdrage: de gang naar de brugklas neemt kosten met zich mee. Daar kan een bijdrage voor geregeld worden. (Foto: )

Startersbox: bijdrage voor de brugklas

TILBURG - Stichting Leergeld Tilburg heeft een 'Startersbox' voor gezinnen met kinderen die naar de brugklas gaan, maar de bijbehorende kosten niet of nauwelijks kunnen betalen. Zij kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten, voor bijvoorbeeld de ouderbijdrage, schoolspullen, een schooltas, verplichte gymkleding of andere zaken die voor school aangeschaft moeten worden.

Volgens Stichting Leergeld is het belangrijk dat men eerst een aanvraag doet voordat ze zelf iets kopen. Zo weten ze wat er wordt vergoed en wat niet. Wie wil kijken of hij of zij in aanmerking komt voor een Startersbox, kan een kijkje nemen op de website van Stichting Leergeld Tilburg. Daar kan ook direct een aanvraag gedaan worden. Wie liever een spreekuur bezoekt, kan ook daar een aanvraag doen. Op de website staat informatie over de spreekuren op diverse plaatsen in de stad.

Ook telefonisch is Stichting Leergeld Tilburg te bereiken. Op maandag en dinsdag van 09.00 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Op woensdag en donderdag van 09.00 tot 12.30 uur.

www.leergeld.nl/tilburg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden