Foto: Jasper Schoonhoven
Jacky Ervaart

Jacky Ervaart: Fanmail

Ik kreeg afgelopen week voor het eerst een soort van haatmail. Nou is het natuurlijk geen échte haatmail waarin ik bedreigd word, maar heel vriendelijk was het ook niet per se. Een kleine greep uit de mail: ik zit te veel in mijn millenniumbubbel en ik schrijf over mijn snobistische achtertuintje in de Blaak "en daar zijn we wel klaar mee". Superlieve mail dus.

Nou sta ik altijd open voor kritiek. Niemand vindt kritiek leuk, máár op een normale manier gebracht zal ik altijd nadenken over aanpassingen of veranderingen. Op dit moment heb ik dus absoluut geen zin om na te denken over aanpassingen. Want ik vind de bewoording niet helemaal oké. En daarvoor zit ik ook echt te erg in mijn milleniumbubbel. Diezelfde bubbel die het leven voor mijn generatie vrij lastig maakt. Wat ervoor zorgt dat ik onwijs trots ben dat ik een huis heb kunnen kopen in een tijd waarin de huizenmarkt zo competitief dat ongeveer honderdzeventig mensen op één huis reageren. En dat wij daar op de een of andere manier tussendoor geslopen zijn. En ik vind ook dat ik daar ook enorm trots op mag zijn, want mijn vriend en ik hebben hard gewerkt om dat te kunnen bereiken. Dat iemand mijn trots voor snobisme aanziet vind ik overigens wel weer geinig, want als iemand zichzelf een boerenkinkel vindt die alles in het leven nog moet leren, dan ben ik dat wel.

De column heet Jacky Ervaart. En dit ervaar ik momenteel in mijn leven in Tilburg. Ik zou ook kunnen schrijven over hoe verdrietig ik het vind dat BLM nog nodig is en dat er vast veel Tilburgers zijn die hier mee te maken hebben. Ik zou ook kunnen schrijven over hoe dramatisch druk ik de binnenstad vind in coronatijd en hoe eng en onverstandig dat is. Word ik niet per se vrolijk van en de mensen die dit luchtige columnpje lezen ook niet. Of ik zou kunnen schrijven over de boze witte man die in de pen klimt na een column. Die man die waarschijnlijk in zijn boomerbubbel zit. Die man die de column bijvoorbeeld ook zou kunnen overslaan, want niemand houdt een pistool tegen zijn slaap. Alhoewel: je bent pas een échte columnist als je ook negatieve reacties ontvangt. Dus bij dezen: bedankt hè!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden