Foto:

Tilburg krijgt een drive-in bioscoop

TILBURG - Tilburg krijgt een eigen drive-in bioscoop. Van 17 juli tot en met 30 augustus wordt de parkeerplaats van het Koning Willem II Stadion omgetoverd tot de 'Fabulous Tilburg Drive In' waar films op groot beeld worden vertoond en optredens van onder andere Danny de Munk en DJ Paul Elstak plaatsvinden.

Volgens Amerikaans model kunnen bezoekers vanuit hun auto van de gaafste films en optredens genieten. Per auto nemen maximaal 2 personen plaats. Op aanwijzing van de organisatie krijgen auto’s een plek toegewezen. Het geluid van de films komt via je eigen radio in de auto binnen en bij optredens worden koptelefoons uitgereikt. De capaciteit per filmvertoning of optreden is maximaal tachtig personenauto’s. 

Unieke beleving
“Bijzondere tijden vragen om bijzondere ervaringen", zegt Jeroen Rosenberg, één van de organisators van Fabulous Tilburg Drive In. Juist in deze tijd willen wij mensen een unieke beleving meegeven. Films in combinatie met live optredens van artiesten die een duidelijke link hebben met de film, dat is pas uniek. In je auto via de radio het geluid binnen krijgen en op een enorm LED-scherm een film zien, dat is een ervaring op zich.”

Films en optredens
Het programma bestaat uit films die gekoppeld worden aan live optredens. In de eerste week worden onder andere de films Ciske de Rat en All Stars vertoond en begeleid door een live optreden van Danny de Munk. De documentaire Thunderdome en de film New Kids Turbo zijn gekoppeld aan een live DJ-set van Paul Elstak. Ook de Youtuber Dylan Haegens is van de partij en presenteert zijn eigen film live. In samenwerking met Tilburg Trappers wordt de documentaire Mannen met Baarden vertoont en treedt Frank Smeekens live op. Ook wordt er een speciale Lady’s Night met onder andere John Beerens goodiebags en een optreden van Tim Douwsma en een speciale Roze Maandag vertoning geprogrammeerd.

Het volledige programma staat op driveintilburg.nl.

Wie tijdens de show een versnapering wilt, kan zijn alarmlichten aanzetten. Dat is het teken voor het horecapersoneel om een bestelling op te nemen.

Typisch Tilburgs
Ben Smit van Citymarketing Tilburg ziet in de Fabulous Tilburg Drive In de typisch Tilburgse tegendraadse doenersmentaliteit terug. “Een knap staaltje samenwerken tussen bedrijven uit de Tilburgse entertainment branche die door Corona helemaal zijn stilgevallen. Een showcase van creativiteit waar wij in Tilburg erg trots op mogen zijn. Ik kijk het meest uit naar Ciske met Danny, dat is altijd feest."

De organisatie van Fabulous Tilburg Drive In bestaat uit Jeroen Rosenberg van Aangenaam Evenementen, Timon Cobben, Francis Zelak en Stefano Faddo van First Impression. Tickets voor filmvertoningen in de ochtend kosten 7,50 euro en in de middag 15 euro per persoon. De film en liveoptreden combinatiedeal kost 25 euro per persoon. Tickets zijn beperkt verkrijgbaar via driveintilburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden