Suzanne Albregts, Jordy Sweep en Esther Croes.
Suzanne Albregts, Jordy Sweep en Esther Croes. (Foto: Willem II Media)

Willem II Betrokken en Quiet Community geven Tilburgse horeca steuntje in de rug

TILBURG - Stichting Willem II Betrokken en Quiet Community hebben donderdag 9 juli de Tilburgse horeca een stevige steun in de rug gegeven. De organisaties hebben voor 5.000 euro aan horecabonnen aangeschaft voor mensen in armoede. Beide organisaties slaan hiermee twee vliegen in één klap; mensen in armoede krijgen het signaal dat ze erbij horen en horecazaken in Tilburg krijgen extra omzet in de moeilijke coronatijd.

Tijdens de hoogtijdagen van de corona-epidemie verkocht Willem II heuse Willem II-mondmaskers in de clubkleuren. Van deze opbrengst gaat 2.500 euro nu naar de Tilburgse horeca én leden van Quiet Community via WeCareNL.

Iets terug doen
”Met de opbrengsten van de mondmaskers willen we iets terug doen voor de maatschappij", zegt Suzanne Albregts van Willem II Betrokken. "Door deze bijdragen kunnen wij personen en ondernemers die door de coronacrisis geraakt zijn een steuntje in de rug geven. Met deze horecabonnen geven we mensen in armoede de kans om er even uit te zijn én steunen we de horecaondernemers die het erg zwaar hadden of hebben.”

Grote steun horeca
Quiet Tilburg doet met 2.500 euro eveneens een stevige duit in de zak: “Een gulle gever vroeg ons specifiek om zijn donatie op deze manier door te spelen aan onze members", zegt Esther Croes van Quiet. "En wij willen graag al onze horecasponsors in deze moeilijke tijd steunen. Hun solidariteit met mensen in armoede is enorm, ongeveer 30 procent van ons aanbod komt vanuit horecazaken in de stad. Op deze manier kunnen wij iets terugdoen voor hun steun en helpen we onze members om een keertje buiten de deur te kunnen genieten. Zo versterken we het sociaal netwerk en verzachten we de gevolgen van armoede!” aldus Esther Croes.

WeCareNL faciliteert
Burgerinitiatief WeCareNL faciliteert dat deze giften hun weg richting de lokale horeca vinden. “We zien dat mensen in armoede fors getroffen zijn door corona. Voor mensen die een kleiner netwerk hebben, niet digitaal vaardig zijn of geen baan hebben werd de wereld ineens een stuk kleiner. We helpen daarom graag mee om deze mensen een horecabon te geven”, aldus Jordy Sweep van WeCareNL.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden