Muziekids: Accordeon van een 'Veul Gère'-fan


John Verbunt, Iris van Boxtel én de gedoneerde accordeon voor de collectie van Muziekids.
John Verbunt, Iris van Boxtel én de gedoneerde accordeon voor de collectie van Muziekids. (Foto: )
Muziekids

Muziekids: Accordeon van een 'Veul Gère'-fan

"Afgelopen week kreeg ik een mailtje van de ouders van Iris van Boxtel. Iris is vroeger wekelijks met haar groep in onze muziekstudio geweest toen ze nog leerlinge was van OnderwijsCentrum Leijpark. Iris is nu al twee jaar niet meer leerplichtig, maar haar ouders hadden nog een oude accordeon die ze wilden doneren aan onze studio. Iris is hem met haar ouders komen bezorgen, en we hebben er foto's en een officieel moment van gemaakt. We hebben liedjes gezongen en lol gemaakt. Ook kwamen er toevallig ook nog twee docenten van haar oude school even langs en zijn er leuke herinneringen opgehaald. Toen we alle liedjes gezongen hadden vroeg ik haar of ze nog een verzoekje had. Ja! Iets van 'Veul Gère!

Toevallig heeft carnavalsgroep 'Veul Gère' afgelopen carnaval nog een actie voor Muziekids gedaan. Er werden speciale fansjaals verkocht tijdens het carnaval, en ik had nog een exemplaar liggen. 'Dan heb ik nog iets voor jou' vertelde ik haar en haalde de sjaal uit de kast. Een fansjoal van 'Veul Gère' met ook het Muziekidslogo erin geweven. Ze was er uiteraard blij mee.

Geniet van de zomer, maar respecteer die anderhalve meter! Momenteel speel ik nu bijna dagelijks op de IC voor een coronapatient die er al enkele maanden ligt. Hij is allang niet positief meer, maar hij ligt hier voorlopig nog wel. Geen oude man, dus denk er niet te licht over!"

Door John Verbunt

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden