Louis van de Erop-uit groep: 'Ik geniet iedere donderdag!'


Via De Krachtcentrale 013 hervond Louis zijn kracht en energie om door te gaan. Hij werd van 'coachend deelnemer' een 'deelnemend coach' bij de 'Erop-uit groep'.
Via De Krachtcentrale 013 hervond Louis zijn kracht en energie om door te gaan. Hij werd van 'coachend deelnemer' een 'deelnemend coach' bij de 'Erop-uit groep'. (Foto: )

Louis van de Erop-uit groep: 'Ik geniet iedere donderdag!'

TILBURG - Louis is een bezige man: jarenlang werkte hij keihard, als logistiek manager. In 2014 kreeg hij ernstige gezondheidsklachten, waardoor hij in de WIA terecht kwam. Maar het zit niet in Louis om bij de pakken neer te zitten. Hij gebruikte de ruimte die ontstond om meer te gaan doen met zijn spirituele gave. Hij bouwde een eigen praktijk op: Astrolouis.

Door Regine Griep / De Krachtcentrale 013

Louis vertelt: “Ik had altijd al veel belangstelling voor het spirituele. Dat is een beetje aangeboren, het zit in de genen. Zo ben ik me in de jaren 70 gaan verdiepen in astrologie, en in de jaren 80 heb ik een parttime vakopleiding medische astrologie en natuurgeneeskunde gevolgd in Amsterdam. Dat kwam me in de periode dat ik mijn baan ben kwijtgeraakt goed van pas. Als snel startte ik met mijn eigen uitgebreide spirituele praktijk, waarin ik op verschillende manieren met energie werk. De opdrachten kwamen via via naar me toe.”

Noodlanding
Het ging lange tijd goed met Louis, tot zo’n 2 jaar geleden. Door omstandigheden raakte hij in een dip: “Ik had nergens meer zin in en had mijn website opgedoekt. Bij De Krachtcentrale 013 maakte ik een soort ‘noodlanding’. Ik startte met de training en heel eerlijk gezegd, in het begin vond ik het verschrikkelijk. Ik zat niet goed in mijn vel en twijfelde echt over wat ik wilde gaan doen. Ondanks mijn aanvankelijke weerstand, bracht de training wel nieuwe inzichten en vooral ook een hoop nieuwe contacten en perspectief. Even later kwam ik een vakbroeder uit de spirituele wereld tegen. Hij zei: ‘Je moet een herstart maken met jouw spirituele praktijk’. Dat voelde meteen goed!”

'Het ging weer borrelen'
Louis voegde de daad bij het woord en ging aan de slag met een nieuwe website (www.Astrolouis.nl): “Het ging weer borrelen, mijn enthousiasme kwam weer terug. Wat leuk was, in de tijd ontstond bij de Krachtcentrale een nieuw traject: de Erop-uit groep. In deze groep gaan deelnemers samen op pad in de stad en de natuur. Ze bezoeken verschillende organisaties in Tilburg en gaan ook regelmatig wandelen in het bos. Ze zochten nog een vrijwilliger die meegaat en een luisterend oor kan bieden. Zo werd ik van een ‘coachend deelnemer’ een ‘deelnemend coach’! Dat doe ik tot op de dag van vandaag met ontzettend veel plezier. Ik vind het geweldig en krijg er ontzettend veel energie en inspiratie van. Het voelt goed dat ik iets doe zonder dat ik er iets voor terug verwacht.”

Betaald/vrijwillig
Louis heeft zijn draai weer gevonden. Aan andere mensen die tijdelijk in een dip komen, door baanverlies, gezondheid of wat dan ook, heeft hij een belangrijke tip: “Als je doet waar je goed in bent, krijg je weer energie. Door het contact met anderen, leer je jezelf en je mogelijkheden beter kennen. Kijk verder dan alleen een betaalde baan. De combinatie van betaald en vrijwilligerswerk geeft mij ontzettend veel voldoening!”

Erop uit
De Erop-uit Groep van de Krachtcentrale 013 is een speciaal programma om je te oriënteren op (vrijwilligers)werkmogelijkheden in de stad, je netwerk uit te breiden, gezamenlijk activiteiten ondernemen en werkconditie op te bouwen Eens per twee weken staat er een wandelactiviteit op het programma. Meer info over dit en andere trajecten vind je op www.dekrachtcentrale013.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden