Tóch kermis in de stad. Lees hier de praktische info


Opbouw van de vakantiekermis op Koningsplein / Stadsforum.
Opbouw van de vakantiekermis op Koningsplein / Stadsforum. (Foto: Ton Bueno Bibaz)

Tóch kermis in de stad. Lees hier de praktische info

TILBURG - Vanwege de coronamaatregelen geen Tilburgse Kermis dit jaar. Geen honderdduizenden bezoekers, geen uitbundige Roze Maandag en geen stampvolle biertent op het Koningsplein of het Stadhuisplein. Maar, niet getreurd, Tilburg slaat de kermis niet compleet over dit jaar. Vrijdag 17 juli om 15.00 opent de Tilburgse Vakantiekermis.

Niet zo groot als de Tilburgse Kermis, niet hoger, sneller en harder, maar wel op vier pleinen. Op het Besterdplein, Koningsplein, Stadsforum en de Paleisring verschijnen attracties en eet- en drinkkraampjes om toch een beetje het kermisgevoel te krijgen.

Openingstijden
De kermis is geopend op vrijdag 17 juli van 15.00 tot 23.00 uur, zaterdag 18 juli van 13.00 tot 23.00 uur, zondag 19 tot en met woensdag 22 juli van 13.00 tot 21.00 uur en donderdag 23 tot en met zondag 26 juli van 13.00 tot 23.00 uur.

Wegen dicht
Het toch door laten gaan van de kermis heeft ook invloed op de bereikbaarheid van de stad. Tot en met woensdag 29 juli 12.00 uur zijn de Paleisring en het Stadhuisplein tussen het Piusplein en de Bisschop Zwijsenstraat afgesloten. Ook de Besterdring, inclusief het Besterdplein is dicht.

Markten verplaatst
Een gesloten Besterdplein betekent dat de weekmarkt van woensdag 22 juli niet op het plein is, maar verplaatst naar de Molenbochtstraat. De markt van zaterdag 18 en zaterdag 25 juli op het Koningsplein wordt verplaatst naar de Burgemeester van de Mortelplein.

Busomleidingen
De kruising Spoorlaan – Heuvelring – NS-Plein en de Burg. Brokxlaan blijven open en dus kunnen de lijnen 6-9-140-141-142-143 hun route vanaf de Ringbaan Oost naar het busstation normaal blijven rijden.

Lijn 1 en 2 moeten wel omrijden; die gaan via halte Interpolis, zodat reizigers toch nog enigszins dichtbij het centrum kunnen komen, dan via Ringbanen Oost en Zuid hun route verder vervolgen. Denk aan de omleidingsroutes die er daarna gelden in verband afsluiting van de Stappegoorweg en Eifelweg vanwege de aanleg van een rotonde daar. Lijn 1 en 2 rijden terug wel hun route via Piusstraat – Primus van Gilsstraat – B. Zwijsenstraat – Stadhuisplein – Noordhoekring.

Lijn 3 krijgt zijn keerpunt op het busstation.

Lijn 7 en 8 rijden via Hart van Brabantlaan en Beukenstraat en vanaf daar gaan deze hun reguliere route verder rijden. De route terug naar het busstation is normaal via de Noordhoekring.

Lijn 7 rijdt op twee zaterdagen niet via de Burg. v/d Mortelplein i.v.m. verplaatsing van de weekmarkt welke normaal gesproken op het Koningsplein wordt gehouden.

Lees meer over de vakantiekermis op de website van Ticket to Tilburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden