Buurtrestaurant komt naar je toe deze zomer


Vanuit een 'buurtrestaurant op wielen'  werden de vaste vasten van Resto VanHarte toch bedient, nu de buurtrestaurants nog gesloten zijn. Foto: Marcel Kalmeijer
Vanuit een 'buurtrestaurant op wielen' werden de vaste vasten van Resto VanHarte toch bedient, nu de buurtrestaurants nog gesloten zijn. Foto: Marcel Kalmeijer (Foto: Marcel Kalmeijer)

Buurtrestaurant komt naar je toe deze zomer

TILBURG - Nu de meeste buurtrestaurants van Resto VanHarte nog gesloten zijn, betekent dat voor veel vaste gasten het ontbreken van een wekelijks stukje ontmoeting en een praatje. Daar heeft Resto VanHarte wat op bedacht: als de mensen niet naar het buurtrestaurant kunnen, dan komt het buurtrestaurant naar hun! Met een foodtruck werd donderdag 17 juli een heus 'Food Take Away Festival' gehouden, met hulp van partners ISS Facility Services, Go-Tan en Chaudfontaine. 

Zo'n honderd Tilburgers kregen op die manier toch iets om te knabbelen en te babbelen. Een van hen is Krijn (90): “Ik vond het een ontzettend leuke middag. Het was heel fijn om onder het genot van een kopje koffie weer even bij te praten. Nu Resto VanHarte op de meeste plekken gesloten is, mis je toch je wekelijkse uitje waar je anderen kan ontmoeten. Ik vind deze foodtruck een heel leuk initiatief en ben blij met de lekkere maaltijd die ik mee kan nemen naar huis.”

Genieten op anderhalve meter
“Ik ben ontzettend blij met partners zoals ISS en Chaudfontaine", zegt restomanager Manita Rovers. "Zij helpen ons om, ook nu de meeste van onze restaurants gesloten zijn, onze rol als verbindende partij te blijven spelen en mensen nog steeds met elkaar in contact te brengen. Velen hebben vanmiddag dan ook genoten van het weer bij elkaar zijn. Ook al is het dan met 1,5 meter ertussen. ”

Gezellig avondje uit
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden